avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie ilegala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie ilegala

Buna seara,

Am o intrebare legata de o constructie ilegala din subsolul blocului in care locuiesc. Vecinul de la parter a construit o boxa sub apartamentul in care locuieste, accesul facandu-se prin podeaua bucatariei acestuia. Banuim ca aceasta constructie cat si modificarile sunt ilegale iar problema este ca acest vecin a interzis in mai multe accesul atat vecinilor cat si a instalatorilor in subsolul blocului chiar si in situatii de avarie.

Unde ma pot adresa pentru a reclama aceasta situatie?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:23, 11 Iunie 2012
Intai de toate se pune intrebarea cum o fi ajuns sa faca asemenea lucrare? Cu acceptul cui? Ii trebuia acordul asociatiei de proprietari si autorizatie de constructie pe care nu cred sa i-o fi dat-o cineva la asa nenorocire ce a facut el acolo.
Pe de alta parte a obstructiona accesul in subsol este o incalcare a dreptului de folosinta comuna si punerea in pericol a utilizatii normale a instalatiilor din subsol.

V-as spune sa va adresati in primul rand comitetului executiv al asociatiei, presedintelui, dar cred ca deja faza asta este depasita deoarece de unul singur nu si-a facut el o asemenea lucrare.
In cazul acesta va ramane o reclamatie la primarie la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari ai carui functionari v-ar putea indruma catre serviciul competent sa verifice ce s-a facut in acel subsol.

Daca nici asa nu o scoateti la liman, uniti-va mai multi proprietari care impartasiti aceeasi opinie si dati asociatia de proprietari in judecata.

Oricum, raul la constructie este facut si nu stiu in ce masura se mai poate repara ceva pentru ca s-a umblat la structura de rezistenta a cladirii.
Multumesc pentru raspuns! Nu stiu daca lucrarea respectiva este atat de ampla incat sa afecteze structura de rezistenta a cladirii, in schimb problemele apar deoarece si-a permis sa interzica accesul vecinilor de frica unei reclamatii (probabil). Discutand aceasta problema am hotarat sa facem o reclamatie la Inspectoratul local in Constructii pentru a solicita un control insa nu stim daca ar fi cazul sa facem si la Primarie o sesizare, sau cine se ocupa cu astfel de probleme in mod direct. Constructia in cauza este practic o anexa a apartamentului deoarece accesul se face prin podeaua bucatariei, un fel de "beci la bloc".
1-Executarea de punct de trecere prin diafragma orizontala parter a imobilului ,mai ales in conditii neautorizate constituie incalcarea normelor in constructii
2-In situatia expusa se impune sesizarea oficiala a inspectoratului de stat in constructii,
ispectoratului de urgenta ,Directiei Corp Control din primarie-care in astfel de cazuri aplica sanctiuni substantiale si obligarea persoanei care se constata a fi responsabila pentru interventia neautorizata la readucerea la forma anterioara interventiei si eliberarea neconditionata a spatiului abuziv ocupat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decupare in peretele exterior al blocului lcrist lcrist Buna ziua, Un intreprinzator a cumparat un apartament de doua camere la parterul blocului nostru (bloc de tip R, monolit) si intentioneaza sa-si deschida un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am și eu o întrebare. am închis în scara blocului ... emilyB emilyB Bună ziua! Am și eu o întrebare. Am închis în scara blocului la parter spațiul de sub scară cu BCA pentru depozitare jucării ale copiiilor. Blocul are ... (vezi toată discuția)
Demolare pereți exteriori bună ziua! locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. ... carmen.rugina carmen.rugina Bună ziua! Locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. Blocul are trei scări, iar din punct de vedere administrativ este împărțit în două ... (vezi toată discuția)