Poate face act de vanzare-cumparare, CUI doreste. Daca va dispune printr-o liberalitate in favoarea unui descendent al sau, ulterior actul va putea fi atacat in instanta de ceilalti descendenti.
in situatia in care face vanzare cumparare, mentionati cu privire la plata, o parte sa fie facuta in rate prin depunere a banilor prin cont bancar, astfel incat sa nu poata fi atacata ca donatie sinulata cu toata ca este f greu sa se demonstreze ca nu s-a facut plata, iar in situatia in care doriti sa faceti donatie de asa natura incat sa nu pierdeti bani degeaba la stat prin plata impozitului pe venit dobandit din transferul dreptului de proprietate, faceti un contract de donatie ratificat de ceilalti frati. oricum, contractul de donatie va putea fi atacat in masura in care depaseste cotitatea disponibila prevazuta de lege si nu se mai gasesc alte bunuri in masa succesorala(la deces) astfel incat fiecare sa primeasca ”ceva” la mostenire.
Donatie
Mihai488
Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)
Donatie
simionescuirina
Sotul meu primeste de la parinti un apartament, santem in prag de a face actele si notarul ne-a zis de ce nu facem donatie ca e mai ieftin si ca nu se ataca ... (vezi toată discuția)