avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa judiciara de timbru

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de restituire a taxei judiciare de timbru avand in vedere prevederile art.23 din Legea 146/1997.
De fapt care este procedura cap -coada?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: donigao , utilizator 14:43, 20 Iunie 2012
Procedura este cam urmatoarea: Cererea de restituire se adresează instanţei judecătoreşti sau, după caz, parchetului la care s-a introdus acţiunea sau cererea, in termen de un an de la nasterea dreptului la restiuire.
Model de cerere,incerc sa va fac una din capul meu, nevand nici una la indemana :D
Cerere de restituire
Domnule Presedinte,
Subsemnatul(a) ........................., domiciliat(a) in .................., formulez:
*cerere de restiuire a taxei judiciare de timbru,achitate in baza............, la data de........, conform Legii 146/1997.
Motivele cererii:
In fapt la data...... in baza legii 146/1997 art....., am achitat suma reprezentat taxa judiciara de timbru.......... etc
Motivele in drept:
Ne intemeiem pretentia in baza art 23 (1) din Legea 146/1997.

Data depunerii Semnatura...........
Domnului Presendinte al Judecatorie/ Tribunalului...........
Multumesc
Buna ziua,

Se poate cere restutuirea diferentei de taxa de timbru in cazul admiterii in parte a cererii?
Am platit o taxa x raportat la valoarea cereri mele y. Instanta mi-a admis in parte cererea, o valoare mai mica ca y.
In acest caz pot cere restituirea diferenrtei de taxa de timbru?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu divortul si partajul monica38 monica38 Cererea pentru partaj o depun cand este infatisarea pentru divort? De incheiat tranzactie nu cred ca poate fi vorba, abia am reusit sa intru in posesia ... (vezi toată discuția)
Cuantumul taxei de timbru (restituire taxa auto) titi marina titi marina Va salut, cu stima Intrebare : care este valoarea taxei de timbru si timbru judiciar pentru o actiune in restituirea taxei de poluare auto? Multumesc, (vezi toată discuția)
Termen cerere de reexaminare a taxa de timbru WEO WEO Care este termenul de depunere a cererii de reexaminare a taxei judiciare de timbru si de cand incepe el sa curga? (vezi toată discuția)