avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributii CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributii CASS

Buna ziua,

As vrea sa ma adresez dvs cu o intrebare in legatura cu platile la CAS.

Momentan nu am un loc de munca, insa am fost angajata la o sociatate pana in data de 12.12.2011. Aceasta societate si-a platit la zi toate contributiile necesare dar dupa aceasta data eu nu am un loc de munca. Prcizez ca am demisionat, nu am fost data in somaj.

As vrea sa-mi platesc eu personal toate contributiile la CAS pentru a beneficia de serviciile medicale, dar nu stiu exact cum se calculeaza si daca se poate plati si retroactiv, daca se percep penalitati, etc.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:37, 11 Iunie 2012
Puteti sa va faceti direct contract cu casa de sanatate de care apartineti si veti plati 39 lei pe luna. Suma e calculata prin aplicarea coeficientului la salariul minim brut pe economie stabilit de guvern. Deci se schimba anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca timp redus 2 ore/zi ContSters261311 ContSters261311 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu niste informatii legate de contractul de munca cu timp redus. Voi primi 300 ron net. din care trebuie sa platesc partea ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare in sistemul public de sanatate razvan38 razvan38 Cei care muncesc la negru si nu sunt asigurati medical isi pot plati cash asigurarea medicala la C.N.A.S. ? Si daca da , cam cat ar costa pe luna , pe an si ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul contributii cf. oug 58/2010 si cheltuielile deductibile limitat cpatenta cpatenta Buna ziua! Ca medic, profesie liberala, daca am facut in luna august cheltuieli deductibile limitat, le-am inregistrat in RJIP si in fisa de operatiuni ... (vezi toată discuția)