avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract comodat - sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract comodat - sediu social

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: vreau sa imi deschid un SRL. Sora mea detine o casa in care nu se locuieste. Pentru sediul social pot sa inchei contract de comodat intre mine si ea ? Apoi ce ar trebui sa fac ? Vad foarte multe pareri pro si contra legate de inregistrarea lui la fisc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 17:10, 11 Iunie 2012
da, puteti incheia contract de comodat si nu este necesara inregistrarea acestuia la fisc.
Contractul de comodat se va incheia intre sora dvs in calitate de proprietar si SC X SRL in curs de infiintare, reprezentata prin administrator.

In ceea ce priveste inregistrarea contractului de comodat la Administratia, aceasta procedura se va face de catre ORC (la depunerea dosarului trebuie sa aveti 2 timbre fiscale de 2 lei).

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea sediului social, cand? CosminMcm CosminMcm Stabilirea sediului social pentru un SRL se face inainte de a-ti alege domeniul de activitate, capital social, denumire, etc sau dupa? Ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Sediu srl alu alu Vreau sa infiintez un SRL, cu doi asociati. Unul dintre ei locuieste cu o ruda de gradul I, avand carte de identitate la acea adresa. Se poate folosi acea ... (vezi toată discuția)
Pot infiinta un srl cu sediul social la domiciliul parintilor mei ? Cezar66 Cezar66 Vreau sa deschid un SRL ,cu sediul social al domiciliului parintilor mei,unde am si eu domiciliul de altfel. Ce acte trebuiesc depuse mai exact pentru a putea ... (vezi toată discuția)