Daca angajatorul meu, a semnat contractul de munca in locul meu si fara acordul meu, iar acum ma concediaza fara a ma anunta in prealabil fara nici un motiv intemeiat ce pot face???
In cazul in care a semnat contractul de munca in locul dvs subzista infractiunea de fals iar contractul este lovit de nulitate absoluta. Acum depinde de dvs ce doriti sa invocati pt ca daca invocati nulitatea absoluta automat veti pierde si vechimea in munca avuta la acest angajator.
Puteti invoca nulitatea contractului de munca, dar acest lucru nu va este folositor dar va puteti plinge impotriva deciziei de concediere pentru nerespectarea proceduri si fara un motiv intemeiat in conditiile art. 283 din Codul muncii, in termen de 30 de zile de la luarea acestei masuri
Perioada lucrata este considerata vechime in munca, chiar daca se dovedeste ca CIM a fost semnat de altcine.
Concedierea trebuie sa se faca in baza unei decizii. Aveti dreptul si posibilitatea sa contestati aceasta decizie la instanta de judecata in termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta.
In cazul in care nu primiti aceasta decizie , aveti posibilitatea sa va adresati in scris angajatorului si sa solicitati eliberarea acestei decizii, dar sa faceti cererea in 2 exemplare , sa primiti un nr de inregistrare pe exemplarul dumneavoastra. Daca angajatorul refuza sa va elibereze decizia, in baza cererii facute de dumneavoastra il puteti actiona in judecata pentru concediere nelegala si refuz de a elibera decizia de concediere.