Buna ziua!
Maine am termen intr-un dosar ce are ca obiect o plangere contraventionala impotriva unei amenzi radar si sunt in imposibilitatea de a ma prezenta. Mentionez ca este al doilea termen iar la primul termen IPJ nu s-a prezentat instanta trimitand din nou citatie cu mentiunea de a prezenta documentele ce au stat la baza intocmirii procesului verbal ( o copie lizibila a procesului verbal, fotografii radar, buletin de verificare metrologica etc). mentionez ca in data de 1.06.2012 Am verificat dosarul la arhiva si nu erau depuse documente.
Ce se poate intampla daca nu ma prezint?
Va multumesc anticipat!
se va supsenda daca niciuna din parti nu a solicitat judecarea cauzei in lipsa
dar puteti transmite prin fax o cerere prin care solicitati amanarea cauzei si sa atasati dovezi cu privire la motivul pentru care nu va puteti prezenta
aplicarea art 242 - suspendarea ptr lipsa partilor - este diferita de la o instanta la alta. am vazut atit instante care au suspendat dosarul (inclusiv in bucuresti) cit si instante acre au refuzat acest lucru motivind cu necesitatea de a exista o celeritate in solutionarea acestui tip de litigii. inclusiv spete publicate pe acest aspect am vazut.
depinde de opinia judecatorului ce solutioneaza dosarul. Oricum este bine sa trimiteti pe fax actele de care faceti referire. Daca instanta considera ca probatoriul este complet si nu crede ca este necesara comunicarea catre intimata a probelor depuse, atunci se poate lua in pronuntare chiar la termenul de maine.