avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Retragerile legale la o constructie. In special fata ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Retragerile legale la o constructie. In special fata de drum / drum privat.

Buna ziua,
M-ar interesa ce distante trebuie respectate fata de limita de proprietate (gardul curtii) la ridicarea unei case.
Am inteles ca sunt normative diferite in legea noua si in cea veche, asa ca....
Citisem pe aici ca ar fi 0,6m fara ferestre spre vecin, 1,9m cu ferestre spre vecin.

Intrebarile:
1. Daca nu este vorba de gardul catre vecin, ci de gardul catre strada?
2. Dar daca in loc de strada este un drum de servitute, pe care il fac din proprietatea mea; sau eventual impreuna cu vecinul (3,5m ai mei + 3,5m ai lui)?
3. Si care ar fi legea respectiva?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Claudia-2012 , utilizator 18:44, 12 Iunie 2012
Sau macar poate stie cineva, aceste retrageri fata de drum (sau drumul de servitute) sunt prevazute in lege (codul civil) sau sunt prevazute in planurile de urbanism (certificatul de urbanism, PUZ, PUD, PUG).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii ale intitutiilor publice de amenajare a accesului la teren(proprietate) Onck07 Onck07 Buna ziua, am cumparat un teren in anul 2017 care face parte dintr-un PUZ aprobat din 2012, problema mea este ca acest teren se afla in camp la o distanta de ... (vezi toată discuția)
Acord vecin pentru construire locuinta 2nuci 2nuci Vreau sa imi construiesc pe terenul meu un imobil p+2+m. Am obtinut autorizatia de construire si am o mica mare nelamurire! Am un acord de la vecinul meu, ... (vezi toată discuția)
Distanta legala pentru construirea unei case dianacrisan dianacrisan Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Vrem sa ne construim o casa si curtea este stramta in latime, iar intre casa pe care vrem ... (vezi toată discuția)