avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motive de recurs care nu au legatura cu hotararea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motive de recurs care nu au legatura cu hotararea atacata

sunt parte intr-un dosar civil care are ca obiect anularea unui contract de vanzare cumparare accesoriu unui alt contract de vanzare cumparare mentinut ca valabil de catre instanta judecatoreasca in mod definitiv si irevocabil.
in prezentul cadru procesual dosar s-a judecat atat in fond cat si in apel.
impotriva hotararii pronuntate in apel a declarat recurs reclamantul, insa motivele de recurs invocate nu vizeaza hotararea atacata ci se refera la valabilitatea contractului de vanzare initial asupra caruia instanta de judecata s-a pronuntat in mod definitiv si irevocabil.
pot cere anularea recursului ca nemotivat?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:34, 11 Iunie 2012
solicitati nulitatea recusului mai bine .
doar daca aratati in mod clar ca motivele sale de recurs nu se incadreaza in cele prevazute de CPC. Altfel, mult mai sigur, este sa mergeti pe netemeinicia recursului ptr ca instanta poate considera ca motivele recurentului se incadreaza (chiar cu ingaduinta) intr-unul dintre motivele de recurs si ramineti descoperitin argumentatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa contestatie in anulare natyca natyca Buna ziua Va rog un sfat cu privire la modul in care se va rejudeca dosarul dupa admiterea contestatiei in anulare... Contestatia in anulare a fost admisa ... (vezi toată discuția)
Antepronunțare sau nu ? viktorV viktorV Stimați forumiști, Am primit Decizie civilă: ”Respinge recursul ca inadmisibil. În baza art. 723 alin. 1 Cpc coroborat cu art. 108 ind. 1 pct. 1 lit. ... (vezi toată discuția)