avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Antepronunțare sau nu ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Antepronunțare sau nu ?

Stimați forumiști,
Am primit Decizie civilă:
”Respinge recursul ca inadmisibil. În baza art. 723 alin. 1 Cpc coroborat cu art. 108 ind. 1 pct. 1 lit. a Cpc amendează pe recurent cu suma de 700 lei. Irevocabilă în ceea ce priveşte recursul. Cu drept de reexaminare în 15 zile de la comunicare privind amenda.”
Am depus cerere de reexaminare în 15 zile de la comunicarea Deciziei, privind amenda.

La termen, în data de 03.02.2015, în Cameră de Consiliu, s-a dispus: „Respinge cererea de reexaminare ca nefondată. Irevocabila.”

1.Față de recursul pierdut - în fața Curții de Apel...., am depus contestație în anulare, ce se va judeca în martie 2015, dar, nu am mai cerut nimic, în scris, referitor la măsura amanzii.
2.Până în data de 03.02.2015, am depus la dosar, cerere ca în Camera de consiliu, să se dispună prorogarea cercetării și judecării cererii de reexaminare privind amenda, până după judecarea cererii mele de contestație în anulare privind recursul pierdut. Ori, instanța a dispus cum am arătat mai sus.

Întrebări:
I.Cum mai pot ataca măsura irevocabilă, a amenzii ?

II. Prin menținerea măsurii irevocabile a amenzii, nu s-a antepronunțat instanța de recurs, asupra cererii de contestație în anulare a recursului - care se va judeca în martie 2015 ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:45, 5 Februarie 2015
I. Puteti sa mai faceti 15 recursuri ilegale... dar legal nu vad motive si sanse.
II. E acelasi complet, jude sau cum? Cine din instanta sa se antepronunte?
E drept ca deja v-au vazut dosarul vreo 3-4 complete de la Curte, insa or mai fi ramas judecatori...

2. Nu exista prorogarea de care spuneti, nu are baza procedurala.

Aveti avocat?, ca va treziti cu inca vreo amenda in contestatia aia in anulare! V-a dat maximul amenzii, sunteti singurul recurent din cele 20-30 de parti? Apoi instanta vrea sa discutati despre abuzul de drept procesual si dv. nu va puteti prezenta la termen?
Angajati-va avocat pentru contestatie... caci e ciudat sa nu fi invocat motivul de contestatie deja in recurs...
Nu stiu ce urmariti prin contestatie, dar poate e mai bine sa renuntati la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea Buna ziua . Credeti ca poate fi introdusa cu succes CONTESTATIE IN ANULARE , impotriva DECIZIEI IREVOCABILE date in recurs , in situatia in care instanta a ... (vezi toată discuția)
Reexaminare amenda judiciara tzuku51 tzuku51 In calitate de expert judiciar,am fost amendat de instanta.Nu are importanta motivul. Am facut cerere de reexaminare si cererea a ajuns la acelasi complet,in ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacată separat, cu recurs, încheierea de ședintă, a tribunalului j., prin care s-a dispus expres, necitarea unor intimati pârâti, din procedura de recurs ? viktorV viktorV În februarie 2011, am depus o acțiune în civil, - acțiune în constatarea existenței dreptului, anularea unor înscrisuri, evacuarea unor neproprietari, ... (vezi toată discuția)