avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupe de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupe de munca

Mama a lucrat 35 de ani ca laborant panificatie. La inscrierea in grupa a 2-a de munca nu a fost inclusa pe lista desi inginerii si alte categorii au fost. Acum ar dori sa iasa la pensie iar grupa ar ajuta-o sa iasa de drept. Cei de la fabrica spun ca nu tine de ei. Ce se poate face sa se remedieze aceasta greseala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 4 Ianuarie 2009
Desigur, fostul angajator poate fi actionat in judecata pentru a fi obligat sa emita adeverinta care sa ateste ca mama dvs. a lucrat in grupa de munca.
Actiunea este de competenta tribunalului si este scutita de taxa de timbru.
In privinta platii CAS pentru o perioada de 35 de ani, fostul angajator se va prevala de faptul ca a intervenit prescriptia.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Decembrie 2008
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Adeverinţele se eliberează pe baza documentelor verificabile aflate în evidenţele angajatorilor sau ale deţinătorilor de arhive (proces verbal, decizie, tabel, hotărârea consiliului de administraţie şi a sindicatului privind nominalizarea persoanelor încadrate în grupe superioare de muncă, pontajele lunare, registrul de evidenţă a intrărilor în subteran etc.).
Din cate se pare fostul angajator a omis sa treaca persoana in cauza in categoria salariatilor care au desfasurat activitatea în locuri de muncă încadrate în grupele I şi/sau a II-a de muncă.
Ce se intampla daca societatea respectiva nu mai exista? Cum pot afla cine detine arhiva societatii? Este vorba in cazul la care ma refer de o veche Avicola care acum e praf si pulbere. Sa incerc la primarie?
Incercati la arhivele nationale. Se poate verifica si la primarie dar nu cred ca a fost preluata de catre aceasta. O alta solutie ar fi sa aflati cine este lichidatorul acesta are cu sigurata cunostinta despre arhiva.
Societatea mai exista sau nu ? :-/
In niciun caz arhivele unei societati sunt preluate de catre Primarii.

Alte discuții în legătură

Adeverinta grupa a 2 a de munca ,anterior 2001 pt. dosar pensie artemita artemita adeverinta este intocmita potrivit modelului prevazut la Anexa 14 din H. G. nr 257/2011 ,art.126 (1) pe baza pontajelor lunare . Casa de pensii nu o ... (vezi toată discuția)
Grupa 2 pensionare floricernat floricernat Buna ziua, Tatal meu a lucrat in perioada dinainte de 1989 cca 15 ani la o fabrica de mobila din Alexandria Teleorman, incadrat ca tamplar, functie pentru ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa de munca MariaPop24 MariaPop24 Buna ziua, m-am angajat de curand la o societate care a preluat arhivele unei vechi intreprinderi de plante si cereale. Desi nu mi s-a specificat la ... (vezi toată discuția)