Acum 3 ani mi s-au furat actele in Milano (permis buletin si pasaport ), am fost la politie si le-am explicat si m-au sfatuit sa ma duc acasa (Romania ) sa-mi refac actele deoarece nu eram in regula aici si mi-ar fi pus interdictie. Zis si facut . M-am intors in tara si am facut toate actele si dupa ce m-am intors in Italia am recunoscut aici permisul de conducere .Acum am aflat ca am dosar penal pt fals in declaratii deoarece se pare ca cineva a folosit permisul meu cel vechi si l-a transformat in permis italian si au trimit sa cerceteaze in Romania . Nu stiu ce trebuie sa fac daca am nevoie de avocat sau daca trebuie sa ma duc acasa sa vad. Inspectorul care se ocupa de caz mi-a cerut plangerea care am facut-o aici dar eu nu am facut .Acum mi-a zis pe cale neoficiala ca in cel mai rau caz imi dau amenda administrativa. Va rog ajutati-ma ca nu stiu ce trebuie sa fac . Imi pateaza cazierul chestia asta deoarece am facut cerere pt cetatenie italiana si nu vreau sa am probleme.
Va multumesc mult
Cel mai indicat era sa va angajati un avocat care sa se informeze despre ce este vorba.
Trebuie stiut si ce probe exista la dosar pt ca ceea ce ziceti dvs poate fi contrazis de probatoriul de la dosar.
Apoi, cu avocatul ati putea discuta altfel decat cu politistul.
Buna
Si mie mi sºa furat aseara toate actele buletin permis...si mi.ar fi de ajutor niste sfaturi inca sunt foarte speriata sper ca politia din Spania sa fie mai saritoare ca cei de la noi din Romania.
Deci, referitor la ce a scris lavola:
Eu cam asta am inteles: dumneavoastra ati declarat permisul de conducere furat si "cineva" s-a dus cu permisul dumneavaostra si l-a transformat in permis italian (nu am nici cea mai mica idee cum este posibil acest lucru). Intre timp, dumneavoastra v-ait scos alte acte din Romania si cand v-ati dus din nou in Italia si ati vrut sa obtineti recunoasterea permisului (sau ma rog, transformarea acestui in permis italian) deja figurati in evidentele lor ca permisul v-ar fi fost modificat/transformat si ca alt permis nu ati fi putut obtine in Romania decat in urma unui fals si au trimis spre cercetare organelor din Romania.
Daca am inteles bine, parerea mea ar fi:
Politia italiana a trimis actele care au stat la baza eliberarii permisului dvs. in Romania, acte pe care dvs ziceti ca nu le-ati depus, si ca au fost depuse de acel "cineva". (aici imi permiteti sa ma indoiesc putin pt ca nu cred ca politia italiana accepta ca o persoana sa ceara in numele altei persoane transformarea permisului de conducere, mai ales fiind vorba de romani).
Pt ca dvs v-ati prezentat cu alte acte in Italia, italienii au considerat ca in Romania ati comis un fals declarand in acele acte v-ar fi fost furate, cand de fapt dvs v-ati fi folosit de ele in Italia. Daca sunteti nevinovata, cum pretindeti: luati legatura cu ofiterul care se ocupa de caz in Romania, faceti o adresa oficiala catre sectia de politie care se ocupa de caz in care sa le aduceti la cunostinta ca sunteti plecata in Italia, ca NU aveti posibilitatea sa veniti in tzara pt cercetari si sa solicitatii sa faca o comisie rogatorie pt politia italiana prin care sa le solicite ridicarea de probe de scris ale dvs conform Codului de Procedura Roman.(asta ca sa nu mai mergeti dvs pana in tzara pt a da prebe de scris). Cu aceste probe, ofiterul din Romania poate sa faca o expertiza grafologica si sa se constate ca scrisul de pe cererea de preschimbare a permisului de conducere nu va apartine, caz in care s-ar dispune Neinceperea Urmaririi Penale sau daca a fost inceputa deja, scoaterea de sub urmarire, deoarece fapta nu exista, nu dvs fiind cea care a scris acea cerere. Dosarul ar fi retrimis in Italia pt ca ei sa continuie cercetarile si sa vada cum a fost transformat acel permis romanesc in italian, in conditiile in care dvs nu ati solicitat acest lucru.
Puteti sa va angajati un avocat, dar daca se poate colabora cu organul de cercetare penala nu ar avea rost. Daca sunteti vinovata: : angajati-va un avocat in localitatea unde se afla dosarul in lucru si el sa va reprezinte la politie si parchet. Fapta dvs nu prezinta pericol social, nu a creat nici un prejudiciu si aveti toate sansele sa primiti 18 ind.1 si aplicarea art.91 C.P. (sanactiune administrativa). Fiind plecata din tzara, v-as sfatui sa colaborati cu organul de cercetare penala pt ca altfel s-ar putea sa va trzeiti cu mandat de aducere sau cine stie ce alte surprize.