avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina fara carte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina fara carte

Buna ziua, am o problema cu o masina neimatriculata la care i-am pierdut cartea de italia, proprietara masini mi-a trimis din Italia de la ACI (echivalentul RAR-ului nostru) niste harti care in italiana are titlul de certificat cronologico sau ceva de genu si cei de la intermedieri acte nu au vrut sa auda de nici un act inlocuitor nici macar sa se uite la ele zicand din start ca e imposibil sa imatriculez masina fara carte.
Mentionez ca am copie dupa carte, traducere si acele acte din Italia.
Va rog sa ma ajutati as vrea sa o inmatriculez dand statu in judecata si nu stiu daca se poate fara cartea in original, si inca o intrebare primesc numere provizorii pe timpul procesului sau doar cele 3 luni
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:28, 14 Iunie 2012
In lipsa cartii de origine ,orice eventual demers sau actiune in instanta nu va beneficia de solutie favorabila dvs
Incercati sa staruiti la nivelul proprietarului in baza copiei certificatului sa obtina de la autoritatea emitenta-duplicatul documentului
Si daca nu reusesc sa mai dau de fostul proprietar care mi-a trimis acte din Italia de la RAR-ul lor care atesta proprietaru dar nu e cartea masini, care ar fi solutia atunci?
Chiar nu stie nimeni ce se poate face si daca primesc numere provizorii pe timpul procesului cu statu?
cele mai avizate raspunsuri sunt cele de la sursa.

luati legatura cu SRPCIV (Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor) din localitatea de resedinta si acolo puteti primi lamuririle necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)
Cumparare si radiere auto adelaida_andreea adelaida_andreea Buna,vrem sa cumparam o masina second,imatriculata dar este imatriculata in alt judet.Dupa ce facem contractul de vanzare cumparare trebuie ca proprietarul sa ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare auto pe numele meu a unei maºini confiscate de vama si scoasa la licitaþie de catre anaf ,cumparata de mine. dancristian91 dancristian91 Buna ZiuaÎ Înmatriculare auto pe numele meu a unei maşini confiscate de vama si scoasa la licitaţie de catre ANAF ,cumparata de mine. Maşina a fost ... (vezi toată discuția)