Buna ziua! Am avut un proces in alt oras, legat de o mostenire, care s-a finalizat acum un an de zile.Vreau sa ma duc in acel oras sa scot dosarul de la arhiva pentru a-l reciti, dar am unele temeri cum ca nu mi s-ar da dosarul de la arhiva.Sunt cam suspecti cei de acolo, fiind si un oras micut.Acum intrebarile mele sunt:
Din moment ce sunt parte in dosar, am dreptul sa il scot de la arhiva sa il recitesc,nu?
Daca nu mi se da dreptul de a reciti acel dosar unde ma adresez? Cui ma plang pentru a sesiza aceasta neregula?
Daca sunt dat afara din tribunal (o institutie publica!!!) pentru ca am avut tupeul sa imi cer dosarul de la arhiva pe cine sesizez? 112 ?
Nu exista sa nu vi se dea dosarul la studiu daca sunteti parte in dosar. Va duceti cu o cerere scrisa - desi nu este nevoie - de studiere dosar. Daca refuza sa va dea dosarul depuneti acea cerere la registratura.
reclamatia in caz de refuz se face la presedintele instantei.....dar cum spunea si colega ca si parte in dosar nu se poate sa nu vi se dea dosarul la studiu
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsul spontan, chiar voi face și o cerere scrisă de studiere dosar, dar eu nu am încredere în nimeni de acolo.....pentru cultura mea generală, vreau să știu exact la cine mă pot adresa sau pe cine pot sesiza din afara unei Judecătorii sau a unui Tribunal ? Să-nțeleg că Poliția nu e competentă când vine vorba de funcționarii publici dintr-o Judecătorie?
Arhivare dosar
ioanandrei
O HOTARIRE JUDECATOREASCA data in APEL , in INSTANTA CURTEA DE APEL , hotarire care putea fi atacata cu RECURS , nu a fost comunicata ,iar dupa 2 luni ... (vezi toată discuția)