avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare imobil aflat sub ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare imobil aflat sub ipoteca

Buna ziua,
Este posibila vanzarea unui imobil aflat sub ipoteca si pentru care nu s-au intocmit documentele necesare succesorale la moartea unuia dintre proprietari?
In speta, acum cativa ani, tatal meu a decedat, supravietuitori fiind sotia si 3 copiii. Atunci nu s-a facut succesiunea deoarece imobilul se afla sub ipoteca. Eu am fost insa la un birou notarial, unde am dat o declaratie de acceptare a mostenirii. Acum mama mea doreste sa vanda imobilul, din cate imi dau seama, fratelui meu pentru care este si ipotecat. Poate sa faca acest lucru fara acordul meu? In ce conditii? Cum imi pot apara cel mai bine dreptul de mostenire?
Multumesc anticipat pt sfaturi.
Cel mai recent răspuns: dan matedan , utilizator 16:16, 12 Iunie 2012
Buna ziua. Imobilul nu se poate vinde atata timp cat nu s-a dezbatut succesiunea si nu s-au stabilit cotele parti succesorale cuvenite erezilor. Iar Daca ati dat declaratia de acceptare a succesiunii, notarul este obligat sa va citeze in cazul in care unul din ceilalti succesori solicita dezbaterea succesiunii.
Multumesc pentru raspunsul prompt primit. Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa aflata sub ipoteca pentru care nu s-a facut succesiunea dan matedan dan matedan Buna seara Acum cativa ani, tatal meu a decedat, supravietuitori fiind sotia si 3 copiii. Atunci nu s-a facut succesiunea deoarece imobilul se afla sub ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire mircea201 mircea201 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru deschiderea succesiunii, la cat timp dupa deces si unde trebuie sa ma prezint si daca este imperios ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters84764 ContSters84764 Daca unul din parinti moare ,la cat timp se poate deschide succesiunea,unde trebuie deschisa si care sunt formalitatile acestuia?Ce drepturi au copiii ,ce ... (vezi toată discuția)