avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua, am o dilema ..daca pot sa-i zic asa...
Eu sunt (sau am fost, :D)... angajat la o firma, cu programul din contract indiv. de 8 ore dar insa eu lucram 12 ore pe ziL-V plus de la 7 la 14 S si D, pe langa asta angajatorul ma presa sa-i fac treburile personale, de acasa la el, din gradina etc. pana acum 4 zile cand am decis sa zic ca nu fac nimic fara contracost(asta neafectandu-mi ziua la locul de munca) la care am primit raspuns sa fac ca voi platit in plus separat. Dupa terminare intrebarea angajatorului: acum unde vrei sa te platesc, aici sau la servici?....hopa stai putin ca deja arat asa...X-(. Asta a fost sambata, duminica am fost la servici normal si vroiam din start sa-mi prezint demisia, n-a venit angajatorul motiv pentru care demisia mi-am depus-o luni, 11.06. Am citit ca pot prezenta demisia in dublu exemplar si asa am facut doar ca nu mi-a fost acceptata una, iar cealalta n-a semnat-o in fata mea, spunandu-mi sa vin a doua zi, astazi .....marti, ca nu este contabila. Am fost dimineata la sediu de unde am fost trimis la admin acasa, si acolo mi s-a zis ca cererea de demisie se face obligatoriu de mana, deci a mea nu a fost valida si ca sa scriu alta, fara precizare art. din codul muncii, nu mi-a dat voie, pe langa asta m-a pus sa scriu o declaratie cum ca am adresat injurii verbale unui coleg (gestionarul), asta a fost pe 08.06.2012, insa pt admin nu mai conta ca la randul lui, gestionarului ii ieseau vrute si nevrute din gura nu doar la adresa mea si a colegillor dar si la adresa clientilor, admin atat urmarea, sa ma scoata pe mine disciplinar in cazul unei sesizari la itm. Precizez faptul ca are 1 persoana la lucru fara Contract, faptul ca n-am fost pus sa semnez state de plata, n-am fost pus sa semnez fisa de protectia muncii. Intrebare... ma poate scoate disciplinar cu tot cu declaratia facuta de mine(am facut-o de teama ca avea facute de la 3 colegi declaratii) ... asta in cazul in care fac o sesizare la ITM?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 15 Iunie 2012
Mergeti la ITM, depuneti acolo reclamatie, nr de ore lucrate, treburile personale, despre cererea de demisie care va cerut-o sa o scrieti cum a vrut el, asemenea oamenii merita pedepsiti. In legatura cu declaratile colegilor, nu va faceti probleme se stie ca sunt facute pt a nu isi pierde omul locul de munca, adica prin constrangere. Bafta!
Acele declaratii date de catre dvs si colegii dvs nu au nicio valoare juridica ...prin urmare, nu are ce sa faca cu acestea ...

Refuzul de a va inregistra demisia este sanctionat contraventional cu amenda de catre ITM .. situatie in care va trebui sa depuneti o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariale mihaela851 mihaela851 Buna ziua! As vrea sa aflu si eu cate informatii referitoare la drepturile salariale. Eu am plecat prin demisie de la firma la care am lucrat si cu un ... (vezi toată discuția)
Va rog putin ajutor demisie, cim mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor din partea Dvs. Am o problema (de fapt nu e problema mea ci a logodnicei mele), ea s-a angajat vara asta la o firma, zice ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa-mi dau demisia? Carolina33 Carolina33 Sunt in urmatoare situatie: am fost chemata in biroul sefilor sa ma informeze ca mi-am stricat imaginea in firma din motiv ca o anumita persoana de sex ... (vezi toată discuția)