avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se imparte bunul dobandit in timpul casatoriei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se imparte bunul dobandit in timpul casatoriei?

Apelez la cunostintele si bunavointa dvs. si va rog sa-mi spuneti in cazul in care m-am casatorit de o luna si vreau sa cumpar o casa pe numele meu apoi sa divortez, se va imparti bunul meu dupa divort cu sotul? sau dupa ce perioada bunul dobandit pe numele meu in timpul casatoriei se imparte?
Cel mai recent răspuns: nedelcuc , utilizator 14:16, 12 Iunie 2012
avand in vedere ca v-ati casatorit acum o luna, la starea civila cand ati depus dosarul pt casatorie a trebuit sa faceti mentiune cu privire la regimul matrimonial pe care-l veti avea. ce ati trecut?
nu mai stiu denumirea dar nu a fost cu contract prenuptial
Regimul comunitatii legale, asa se numea si am vazut ca trebuie sa impart bunul pe care il cumpar acum cu sotul. Dar il impart indiferent de cat timp trece de la casatorie pana la divort? sau exista o perioada de ,,n'' ani de casatorie dupa care se imparte?
De preferat ar fi sa cumparati imobilul dupa divort, altfel devine comun. Ati ales cea mai proasta varianta de regim matrimonial pentru dvs.

Pe langa asta, nu puteti schimba regimul matrimonial timp de 1 an de la casatorie.

Totusi, de ce v-ati mai casatorit daca deja dupa 1 luna vreti sa divortati?
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
multumesc pentru raspuns. Inca nu doresc sa divortez dar am vrut sa ma informez asupra acestor chestiuni in caz ca se intampla ceva ....in viata se intampla o multime de lucruri bune dar si rele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Drepturi apartament Mara1234 Mara1234 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul si contractul de VC facute doar pe numele lui). Peste putin timp urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Olanda: drepturile asupra unui apartament dobândit prin donație de unul dintre soți, în caz de partaj. ce aș putea face ca să dovedesc autorităților olandeze că acel apartament este bun propriu? AndreB AndreB Buna ziua, In 2005 eram casatorita si tatal meu mi-a cumparat un apartament din economii proprii , dar la notar am specificat ca tatal meu este procurator de ... (vezi toată discuția)