Buna ziua. Hotararea in instanta de fond cu privire la minori a fost data astfel : custodie comuna cu domiciliul la domiciliul tatalui si eu plata pensiei de intretinere. Apartamentul este cumparat dupa casatorie (sotul sustine ca este al lui pt ca banii i-au fost dati de catre parinti- pe acte scrie numele sotului,casatorit - pt ca pe mine la semnarea actelor nu au vrut sa ma ia- motivand ca e iarna si baiatul avea 4 luni, au trecut 18 ani de atunci), in el am locuit si locuim toti 4. Nu se poate da custodia comuna cu domiciliul la ambii parinti?casa nu este a amandurora?Eu nu am avut avocat pt ca nu mi-am permis, el a avut avocat platit de sora lui. Copii vor implini f curand 14 si 17 ani. El sustine ca eu nu am nici un drept la casa, a cerut chiar atribuirea locuintei dar i s-a respins. Nu am dreptul?
La audiere ambii copii au spus ca vor sa stea cu mama. Eu platesc pensie 900 lei lunar, daca ar fi trebuit sa plateasca el ar fi dat mult mai putin.Multumesc!
Deocamdata imobilul are statutul unui bun comun, fiind dobandit in timpul casatoriei.
In procesul de partaj va trebui ca instanta sa decida daca bunul este propriu sau comun. Sotul dvs va trebui sa faca dovada ca acest imobil a fost cumparat din bani proprii.
Domiciliul minorilor nu se poate stabili la ambii parinti. Ca in cazul dvs domiciliul parintilor este identic este altceva.
Daca se va promova proces de partaj parerea mea este sa va angajati avocat, pentru ca atunci situatia va fi mai delicata.
Asta scrie in motivarea instantei, de ce a considerat instanta ca e mai bine pentru ei ca domiciliul sa fie la tata. Eu nu am cum sa ghicesc ce probe au fost la dosar care au format convingerea instantei.
Sfaturi divort
mmica
Doresc sa stiu daca:
1.in cazul in care parasesc domiciliul conjugal alaturi de copii(inaintea intentarii actiunii de divort)voi avea de suferit cumva
2.pot ... (vezi toată discuția)