Buna ziua,
Stiu ca s-a mai discutat pe aceasta tema, insa nu sunt pe deplin lamurita. Ceea ce nu am inteles este daca aceasta indemnizatie de concediu se acorda separat de salariu. Mai precis, sa presupunem ca am un salariu brut de 2800 lei, iar luna aceasta am planificate 3 zile concediu de odihna.
Stiu cum se calculeaza, insa aceasta indemnizatie se acorda in plus fata de salariul de baza? De ex., eu voi primi acel salariu brut de 2800 lei (din care se vor scadea impozitele) + indemnizatia de concediu, sau voi primi doar salariul aferent zilelor efectiv lucrate + banii de concediu calculati ca medie a veniturilor salariale din ultimele 3 luni?
Pentru ca in cazul meu, asa cum mi-a calculat firma angajatoare, nu este nicio diferenta intre lunile efectiv lucrate si luna in care plec in concediu de odihna.
Indemnizatia de CO nu se acorda in plus fata de salariu .. astfel , daca luna are 22 de zile lucratoare , iar salariatul beneficiaza de 5 zile lucratoare de CO va primi salariul aferent celor 17 zile lucrate si indemniztaia de CO aferenta celor 5 zile de CO .