avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum calculam indemnizatie de concediu de odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum calculam indemnizatie de concediu de odihna neefectuat.

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie:
Persoana angajata in functia de conducator autocamion. Salariu acordat- minim pe economie. Perioada lucrata 23.09.2013-31.07.2014. Incepand cu data de 01.08.2014 inceteaza contractul individual de munaca prin demisie urmare a neplatii salariului pe intreaga perioada. Concediu neefectuat.
Intrebari:
Cum se calculeaza indemnizatia de concediu pentru perioada lucrata? Se face media salariilor pe ultimele 3 luni la salariu net sau brut; se iau in considerare zile lucratoare sau zilele calendaristice? Ce act normativ reglementeaza calculul indemnizatiei de concediu?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:02, 5 Septembrie 2014
ART. 150 CM
"(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu."

Se calculeaza la salariul brut intrucat se vor retine contributiile sociale si impozitul pe salarii, daca e cazul.
In speta, indemnizatia pentru CO se va calcula in functie de salariile aferente perioadei mai -iulie 2014.
Multumes pentru raspuns dl. Florin Cioca! o nelamurire mai am: La calcularea zilelor de concediu, aferente peroadei lucrate, care se vor compensa in bani, se iau in calcul zile lucratoare pe fiecare luna in parte sau se iau in calcul zilele calendaristice? Multumes anticipat!
Zilele lucratoare. CO se acorda in zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează indemnizația ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat. Un angajat are 3 zile de concediu neefectuate din 2019 si 5 zile din 2020. Restul ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de odihna. preda sorina preda sorina Cum calculez indemnizatia pentru concediu de odihna in urmatorul caz: Am un salariat care pleaca in concediu de odihna 4 zile in aprilie. Calculez media ... (vezi toată discuția)