buna ziua,
problema mea este urmatoarea:
sunt insarcinata si urmeaza sa nasc dupa data de 25 feb.
stiu ca trebuie sa ai 12 luni anterioare datei nasterii de cotizare dar eu nu stiu daca o sa ma incadrez datorita faptului ca:
din data de 05.03.08 pana in data de 09.04.08 am fost angajata iar in data de 21.04.09 m-am angajat la alta firma unde lucrez si momentan.
intrebare: o sa pot beneficia de aceasta indemnizatie?(perioada aceea de 2 ani)
va multumesc!
Pentru a beneficia de CIC si de indemnizatia pentru CIC trebuie ca, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. In speta, este vorba de perioada 25 februarie 2008 - 25 februarie 2009.
In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal.
va multumesc!
dar daca nasc de exemplu pe data de 01.03.09 o sa ma incadrez?
nu ma incurca cu nimic faptul ca de pe 09.04 pana pe 21.04.08 nu sunt asigurata?
Nu va incurca faptul ca nu ati lucrat in perioada 09.04 -21.04, pentru ca in luna aprilie ati muncit mai mult de jumatate din zilele lucratoare.
Un an nou fericit si plin de impliniri .....si un bebe frumos si sanatos.