Am formulat o contestatie, de fapt sunt 2 variante, prima pentru sanctiunea cu polita RCA si a 2-a pentru tot procesul verbal. Ce parere aveti? Mai trebuie adaugat ceva? Multumesc.
PRIMA VARIANTA:
DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnatul xxx, domiciliat în Timişoara, str. xxx, în calitate de contestatar, pârâta fiind IPJ Timis P.M.T. Biroul Rutier, depun prezenta:
CONTESTAŢIE
Împotriva Procesului verbal seria CP nr. 0953991 încheiat la data de 12.06.2012 ora 8:44.
Va rog să dispuneţi anularea parţială a Procesului verbal precum şi exonerarea de plata amenzii aplicate prin actul sancţionator.
MOTIVE
Prin acest proces verbal am fost sancţionat cu o amendă contravenţională în valoare de 700 lei, în baza art. 135/h din H.G. 1391/2006 şi sancţionată de art. 100/3/b din O.U.G. nr. 195/2002, respectiv în baza art. 147/1 din H.G. 1391/2006 şi sancţionată de art. 101/1/18 din O.U.G. nr. 195/2002 pentru faptul că, în data de 12.06.2012, ora 08.44 am condus auto nr. xxx pe Strada Iosif Bulbuca la intersecţia cu Calea Buziaşului, neacordând prioritate pietonilor angajaţi în traversarea drumului public în sensul meu de mers şi totodată nu aveam asupra mea poliţa RCA.
Motivul pentru contestarea procesului verbal vizează sancţiunea pentru lipsa poliţei RCA, eu prezentându-i agentului constatator poliţa RCA valabilă cu seria xxx Nr. xxx aşa cum am menţionat şi în procesul verbal la rubrica “Alte menţiuni”.
Această sancţiune a survenit ulterior momentului în care am contrariat agentul constatator în legătură cu prima faptă săvârşită, cea de neacordare de prioritate pietonilor, motivaţia mea fiind că eu eram deja angajat în traversarea trecerii de pietoni în momentul când pietonul a călcat pe marcajul de traversare al drumului public.
Întru-cât procesul verbal se bucură de prezumţie relativă de adevăr, eu neavând nici un mijloc de a proba prima faptă săvârşită, cea de neacordare de prioritate pietonilor, fiind singur în autoturism şi neavând nici un martor, nu contest această faptă.
Concluzionând, contest sancţiunea prevazuta de art. 147/1 din H.G. 1391/2006 şi sancţionată de art. 101/1/18 din O.U.G. nr. 195/2002 cu suma de 420 lei întru-cât este un abuz din partea agentului constatator.
În dovedirea motivelor prezentate mai sus ataşez fotocopie a poliţei RCA valabilă la momentul întocmirii procesului verbal.
A II-A VARIANTA:
DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnatul xxx, domiciliat în Timişoara, str. xxx, în calitate de contestatar, pârâta fiind IPJ Timis P.M.T. Biroul Rutier, depun prezenta:
CONTESTAŢIE
Împotriva Procesului verbal seria CP nr. 0953991 încheiat la data de 12.06.2012 ora 8:44.
Va rog să dispuneţi anularea Procesului verbal precum şi exonerarea de plata amenzii aplicate prin actul sancţionator.
MOTIVE
Prin acest proces verbal am fost sancţionat cu o amendă contravenţională în valoare totala de 700 lei, în baza art. 135/h din H.G. 1391/2006 şi sancţionată de art. 100/3/b din O.U.G. nr. 195/2002, respectiv în baza art. 147/1 din H.G. 1391/2006 şi sancţionată de art. 101/1/18 din O.U.G. nr. 195/2002 pentru faptul că, în data de 12.06.2012, ora 08.44 am condus auto nr. Xxx pe Strada Iosif Bulbuca la intersecţia cu Calea Buziaşului, neacordând prioritate pietonilor angajaţi în traversarea drumului public în sensul meu de mers şi totodată nu aveam asupra mea poliţa RCA.
Întru-cât procesul verbal se bucură de prezumţie relativă de adevăr pe de o parte iar eu de prezumţie de nevinovăţie, aşa cum este ea reglementată de art. 6 CEDO pe de altă parte, agentul constatator neavând nici un martor sau vreo altă formă de a proba fapta, iar eu fiind singur în autoturism şi neavând nici un martor, contest procesul verbal întocmit.
Ca o măsură de precauţie în ceea ce priveşte cuantumul amenzii în cazul respingerii acestei plângeri pentru fapta de neacordare de prioritate pietonilor conform art. 135/h din H.G. 1391/2006 şi sancţionată de art. 100/3/b din O.U.G. nr. 195/2002, am decis achitarea în termen de 48 de ore a amenzii aferente, in valoare de 280 lei, achitând 140 lei la Oficiul Poştal nr. Xxx cu chitanţa seria xxx si nr. Xxx.
În ceea ce priveşte sancţiunea pentru lipsa poliţei RCA, contest fapta, eu prezentându-i agentului constatator poliţa RCA valabilă cu seria xxx Nr. xxx aşa cum am menţionat şi în procesul verbal la rubrica “Alte menţiuni”.
Sancţiunea menţionată în paragraful anterior a survenit ulterior momentului în care am contrariat agentul constatator în legătură cu prima faptă săvârşită, cea de neacordare de prioritate pietonilor, motivaţia mea fiind că eu eram deja angajat în traversarea trecerii de pietoni în momentul când pietonul a călcat pe marcajul de traversare al drumului public, fiind angajat pe banda a II-a de mers, aşa cum a şi fost de altfel. Motivaţia agentului constatator a fost că autoturismul aflat pe prima bandă a oprit la trecerea de pietoni, iar eu nu. Însa autoturismul aflat pe prima banda era poziţionat în spatele meu pe prima bandă.
Concluzionând, contest sancţiunea prevazuta de art. 135/h din H.G. 1391/2006 şi sancţionată de art. 100/3/b din O.U.G. nr. 195/2002 în cuantum de 280 lei, respectiv în baza art. 147/1 din H.G. 1391/2006 şi sancţionată de art. 101/1/18 din O.U.G. nr. 195/2002 în cuantum de 420 lei, întru-cât este un abuz din partea agentului constatator.
În dovedirea motivelor prezentate mai sus ataşez fotocopie a poliţei RCA valabilă la momentul întocmirii procesului verbal cât şi o schiţă a momentului pentru care am fost sancţionat de agentul constatator.
Am fost la posta si se pare ca nu pot sa platesc o parte din amenda, asa ca am platit-o pe toata. Oricum o sa depun si o contestatie. Daca as fi avut incredere mai mare in justitia romana si legea ar fi mult mai clara, fara prea multe interpretari, poate ca nu as mai fi platit amenda. Dar am eliminat riscul de a o plati in intregime.