avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... salariata gravida divortata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

salariata gravida divortata

buna ziua.sunt angajata la o firma incepand cu septembrie 2011.am 8 luni vechime.cand mam angajat eram in divort cu sotul...acum divortul sa terminat si sunt insarcinata in luna a 3 a.iam adus buletinul si hotararea de divort sefei mele si mi a zis ca trebuie sami incheie contractul si dupa 3 zile sami faca altu ca acum am alt nume(cel de domnisoara) si alt mx la buletin....este posibil asa ceva ca imi afecteaza dak imi incheie contractul si iar imi face altu ca nu am continuitate si nu pot lua indemnizatia aia de 2 ani pt cresterea copilului......cu se procedeaza????va rog sa ma lamuriti ca sa nu semnez incheierea contractului

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:22, 12 Iunie 2012
1. Nu e necesar sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) si sa va incheie un alt CIM pentru ca v-ati schimbat numele. Nicaieri nu se procedeaza asa pentru ca legea nu prevede asa cum spune sefa dvs.

2. Mergeti la inspectorul de resurse umane din firma, cu o copie dupa noua carte de identitate si cu o copie dupa hotararea judecatoreasca de divort si va schimba numele si datele din cartea de identitate in CIM si in Revisal.

3. Daca mai are sefa dvs. nelamuriri sa intrebe la ITM.

4. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) nu este nevoie sa aveti continuitate in munca la acelasi angajator sau cu acelasi CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de stare civila alesiax alesiax In anul 2000 am divortat, instanta a hotarat ca eu sa revin la numele de dinainte de casatorie. Nu am respectat aceasta hotarare si am folosit in continuare ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate un copil minor trecut pe numele tatalui fara acordul lui? regizor regizor Buna ziua...Am si eu o intrebare...As dori sa aflu cum pot merge impreuna cu copilul care este minor in alta tara...coplul fiind trecut pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate elisabeta2323 elisabeta2323 Buna ziua! In urma divortului , am revenit la numele de domnisoara, cartea de identitate inca nu a fost emisa pe motivul crizei de plastic la nivel national ... (vezi toată discuția)