buna ziua.sunt angajata la o firma incepand cu septembrie 2011.am 8 luni vechime.cand mam angajat eram in divort cu sotul...acum divortul sa terminat si sunt insarcinata in luna a 3 a.iam adus buletinul si hotararea de divort sefei mele si mi a zis ca trebuie sami incheie contractul si dupa 3 zile sami faca altu ca acum am alt nume(cel de domnisoara) si alt mx la buletin....este posibil asa ceva ca imi afecteaza dak imi incheie contractul si iar imi face altu ca nu am continuitate si nu pot lua indemnizatia aia de 2 ani pt cresterea copilului......cu se procedeaza????va rog sa ma lamuriti ca sa nu semnez incheierea contractului
1. Nu e necesar sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) si sa va incheie un alt CIM pentru ca v-ati schimbat numele. Nicaieri nu se procedeaza asa pentru ca legea nu prevede asa cum spune sefa dvs.
2. Mergeti la inspectorul de resurse umane din firma, cu o copie dupa noua carte de identitate si cu o copie dupa hotararea judecatoreasca de divort si va schimba numele si datele din cartea de identitate in CIM si in Revisal.
3. Daca mai are sefa dvs. nelamuriri sa intrebe la ITM.
4. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) nu este nevoie sa aveti continuitate in munca la acelasi angajator sau cu acelasi CIM.
Acte de stare civila
alesiax
In anul 2000 am divortat, instanta a hotarat ca eu sa revin la numele de dinainte de casatorie. Nu am respectat aceasta hotarare si am folosit in continuare ... (vezi toată discuția)