avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere -apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere -apel

Problema mea este fostul sot mi-a facut apel deoarece s-a razgandit in privinta pensiei alimentare ,mentiones ca celelalte schimbare numelui ,custodia copiilor ,programul lor de vizitare neatacandu-le.Intrebarea mea este in ce masura afecteaza acesta hotararea definitiva si irevocabila deoarece la sfarsit de ianuarie trebuie obligatoriu sa parasesc tara impreuna cu copiii si totodata trebuie sa-mi schimb si documentele (am revenit la numele de domnisoara),prima aceasta hotarare ara gata pe data de 5 ian si ma incadram in timp ,pt caci biletele de avion sunt deja cumparate acum aceasta data se decaleaza trebuie sa astept si nou 30 de zile ? VA MLTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 2 Ianuarie 2009
O hotarare definitiva si irevocabila nu mai poate fi atacata cu apel.
Pentru schimbarea documentelor aveti nevoie de o hotarare definitive si irevocabila.
Nu am inteles din expunerea dumneavoastra daca fostul sot a facut apel in termen sau daca hotararea atacata era definitiva si irevocabila.
Buna ziua .hotararea nu este inca definitiva si irevocabila ,el a facut apel in termen .intrebarea mea era daca trebuie sa mai astept (e vora de cele 30 de zile) si cat ,sau imi pot schimba documentele linistita doar apelu nu este facut la custodie pogram de vizitare schimbare nume .VA MULTUMESC
Potrivit art.284 alin.5 C.proc.civ., apelul declarat în termen suspendă executarea hotărârii de primă instanţă, cu excepţia cazurilor anume prevăzute de lege. Din acest text, rezultă că cererea de apel suspendă executarea hotărârii de primă instanţă numai dacă a fost făcută în termen. În doctrină se precizează că termenul de apel este suspensiv de executare, iar, odată formulat apelul, cererea preia acest efect. Aşadar, hotărârea primei instanţe nu poate fi pusă în executare silită până la împlinirea termenului de apel şi, ca urmare a exercitării apelului în termen, nici pe perioada soluţionării acestuia .
Prin urmare, consider ca nu puteti sa va schimbati documentele pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinte judecatoresti balauvalentina balauvalentina Buna ziua poate sami zica si mie cineva ce inseamna ca o hotarare este legaliata si investita cu formula executorie ? Inseamna aceasta ca o hotarare este ... (vezi toată discuția)
Apel respins ca nefondat marafx marafx Am castigat divortul si incredintarea fetitei. s-a facut apel de catre fostul sot si a fost scris: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila anka83 anka83 Fostul sot face apel in termen deoarece se razgandeste in privinta cuantumului pensiei alimentare ,nu ataca si celelalte capete de cerere custodie copiii, ... (vezi toată discuția)