avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizie civila nerespectata de banca
Discuție deschisă în Executare silită

Decizie civila nerespectata de banca

Am depus la OPC o sesizare prin care faceam cunoscut faptul ca banca nu mi-a comunicat marirea dobanzii in scris la adresa de domiciliu, conform contractului incheiat cu aceasta. OPC-ul a amendat banca si a dispus "restituirea sumelor incasate in perioada scursa de la majorarea costurilor si pana la data aducerii la cunostinta in scris, a noii rate a dobanzii, in termen de 15 zile", iar aceasta a contestat procesul verbal in instanta. Pe fond a fost respinsa plangerea formulata de banca, care a depus recurs ulterior. Si recursul a fost respins si a mentinut sentinta Judecatoriei. Decizia a fost irevocabila. Ne-am adresat banii cu o cerere de a pune in aplicare sentinta si decizia, depunand si copie dupa acestea. Banca a inregistrat cererea, ne-a trimis sms ca in termen de 6 zile ne va da un raspuns, insa acest lucru nu s-a intamplat nici in ziua de azi. Cererea la banca a fost depusa la data de 22.05.2012. Termenul de 15 zile a expirat si tot nu au comunicat absolut nimic nici in scris, nici telefonic, nici cum... Ne-am adresat azi din nou OPC-ului, insa acestia au spus ca mai mult de a le da din nou o amenda, nu au ce face si sa ne adresam instantei pe cale civila sau unui executor judecatoresc. Am dori sa deschidem o actiune civila si va rog foarte mult daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi in legatura cu temeiurile in baza carora as putea formula aceasta actiune. Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:47, 13 Iunie 2012
OPC-ul v-a raspuns corect. adresati-va unui executor judecatoresc sa execute silit banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitiva si irevocabila cristina/BZ cristina/BZ sentinta civila:admite contestatia precizata ,formulata de contestatoarea x domiciliata in y,contradictoriu cu parata z(ziar local) cu sediul in y si in ... (vezi toată discuția)
Urgent somatie OANA GORAN OANA GORAN dragi colegi, am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata..... mai ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie sori20 sori20 Buna ziua. Va rog sa sa ajutati cu urmatoarea problema. Am vazut ca pe site-ul judecatoriei se pot vedea detalii despre dosare. Daca in data de 30.06.2010 ... (vezi toată discuția)