avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
Trebuie sa trimit 3 angajati in concediu fara plata pentru 30 de zile. Am avut niste confruntari cu conducerea societatii care mi-au spus ca societatea are dreptul sa trimita angajatii in concediu fara plata maxim 90 de zile/an, dar eu stiam de cel mult 15 zile pe an, in temeiul art. 43 alin. (5) din Contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010. (nu stiu daca s-a semnat CCM la nivel nat. si pentru anul 2012)
Va rog mult sa imi spuneti daca eu gresesc sau conducerea.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Erika13 , utilizator 16:03, 13 Iunie 2012
Nu exista nicio astfel de prevedere , in prezent .. de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.
Prin urmare, angajatorul nu poate impune unui salariat sa-si ia CFP ...
Concediu fara plata din dispozitia angajatorului nu exista. Daca sunt probleme de natura economica in firma, angajatorul poate trimite salariatii afectati, fie in CO( cu acordul salariatului, daca este programat in CO in alta perioada), fie in somaj tehnic cu asigurarea unui salariu de minim 75% din salariul de baza.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata valentin24 valentin24 pe motivul ca nu avem de lucru,ne-a fost sugestionat sa ne luam concediul de odihna prin rotatie, fiecare dintre noi cateva zile, max o saptamana. cand am ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ContSters174207 ContSters174207 Conform Art. 43 alin. 5 din Contractului Colectiv de Munca Unic la nivel national (2007-2010) angajatorul are dreptul sa isi trimita angajatii in concediu fara ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si conditiile conediului fara palata elulaia elulaia buna ziua as dori sa aflu daca concediu de odihna este conditionat de angajator si daca este posibila trimitere in concediu fara plata doar pt faptul ca ... (vezi toată discuția)