avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... EVALUAREA NIVELULUI DE RISC PENTRU AJUTORI LA ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

EVALUAREA NIVELULUI DE RISC PENTRU AJUTORI LA PREPARAREA PROD ALIM

Buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva cu evaluarea nivelului de risc pentru ajutori la prepararea produselor alimentare de tip fast-food?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Arion Ramona , utilizator 12:20, 14 Iunie 2012
Evaluarea de risc se face pentru locurile de munca/ posturile de lucru din cadrul unei firme, avandu-se in vedere conditiile concrete de lucru de la nivelul firmei, in general si al locurilor de munca/ posturilor de lucru din cadrul firmei, in special. Trebuie avute in vedere activitati desfasurate, meserii ale lucratorilor, echipamente de lucru utilizate, mediu de lucru.
Coditiile de lucru sunt concrete pentru fiecare firma in parte, chiar daca firmele de acelasi profil pot avea conditii de lucru asemanatoare, dar nu identice.
Pentru o evaluare corecta, este mai bine sa va adresati unei firme/ persoane fizice autorizate de catre ministerul muncii, sa efectueze evaluari de risc.
Evaluarea de risc se poate face si de catre lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie, impreuna cu o comisie desemnata de catre angajtor.
Lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie trebuie sa fi urmat cursul ssm de profil.
Materialul intocmit de catre comisia care a evaluat nivelul de risc, trebuie analizat in cadrul firmei, de personalul de decizie (dupa caz si in comitetul ssm) si aprobat de catre angajator.
Cine va ofera un model sau o lista cu niste riscuri posibile, o face fara a avea in vedere cele de mai sus. In cazul producerii unui eveniment, soldat cu victime, o astfel de evaluare nu va este utila.
Vă pot oferi un model dar trebuie să ţineţi cont de faptul că este necesar consultarea unui specialist la faţa locului.
Va rog frumos, astept sa imi dati modelul pentru evaluarea nivelului de risc pt ajutori la prepararea produselor alimentare de tip fast-food.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Securitatea si sanatatea in munca - cine poate face evaluarea riscurilor profesionale ? forme forme SSM evaluarile la risc , este obligatoriu sa se faca numai de catre evaluatori autorizati ? Lucratorul desemnat dintr-o societate, daca nu are competenta ... (vezi toată discuția)
Planul de prevenire si protectie narcisa_narcisa narcisa_narcisa Buna seara. Care e cea mai corecta/ buna metoda de a intocmi planul de prevenire si protectie pentru o firma de constructii.? hg 300/ 2006. - un plan pe ... (vezi toată discuția)
Inspector ssm sau lucrator desemnat ssm Hope93 Hope93 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti, am liceul tehnic, absolventa de ASE(studii de lunga durata) si recent am facut un curs de SSM de 80 de ore, in baza ... (vezi toată discuția)