Buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva cu evaluarea nivelului de risc pentru ajutori la prepararea produselor alimentare de tip fast-food?Va multumesc
Evaluarea de risc se face pentru locurile de munca/ posturile de lucru din cadrul unei firme, avandu-se in vedere conditiile concrete de lucru de la nivelul firmei, in general si al locurilor de munca/ posturilor de lucru din cadrul firmei, in special. Trebuie avute in vedere activitati desfasurate, meserii ale lucratorilor, echipamente de lucru utilizate, mediu de lucru.
Coditiile de lucru sunt concrete pentru fiecare firma in parte, chiar daca firmele de acelasi profil pot avea conditii de lucru asemanatoare, dar nu identice.
Pentru o evaluare corecta, este mai bine sa va adresati unei firme/ persoane fizice autorizate de catre ministerul muncii, sa efectueze evaluari de risc.
Evaluarea de risc se poate face si de catre lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie, impreuna cu o comisie desemnata de catre angajtor.
Lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie trebuie sa fi urmat cursul ssm de profil.
Materialul intocmit de catre comisia care a evaluat nivelul de risc, trebuie analizat in cadrul firmei, de personalul de decizie (dupa caz si in comitetul ssm) si aprobat de catre angajator.
Cine va ofera un model sau o lista cu niste riscuri posibile, o face fara a avea in vedere cele de mai sus. In cazul producerii unui eveniment, soldat cu victime, o astfel de evaluare nu va este utila.
Va rog frumos, astept sa imi dati modelul pentru evaluarea nivelului de risc pt ajutori la prepararea produselor alimentare de tip fast-food.Va multumesc