avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retragerea gradului profesional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retragerea gradului profesional

Daca se poate sa aflu in ce ocazie se poate trece la un grad inferior un ofiter superior cu studii superioare de scurta durata (cu diploma de subinginer).Am inteles ca mutarea pe o functie inferioara se poate( dar trecerea de la gradul de comisar la retrogradare la cel de subcomisar) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:42, 16 Iunie 2012
Potrivit Codului Muncii actualizat pentru anul 2012, art.48 (modificarea temporarã a locului şi felului muncii fãrã consimţãmântul salariatului), statueazã: „Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fãrã consimţãmântul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţã majorã, cu titlul de sancţiune disciplinarã sau ca mãsurã de protecţie a salariatului, în cazurile şî în condiţiile prevãzute de prezentul cod”, precum şi prevederile art.41 C.Muncii actualizat 2012:
„(1) Contractul individual de muncã poate fi modificat numai prin acordul pãrţilor;
(2) Cu tiltul de excepţie, modificarea unilateralã a contractului individual de muncã este posibilã numai in cazurile şi în condiţiile prevãzute de prezentul cod;
(3) Modificarea contractului individual de muncã se referã la oricare dintre urmãtoarele elemente:
a) durata contractului;
b) felul muncii;
c) locul muncii;
d) condiţiile de muncã;
e) salariul;
f) timpul de muncã şi timpul de odihnã.
În concluzie, funcţie de structura din care faceţi parte, beneficiaţi de prevederile legale mai sus rubricate.
Este vorba despre cadru militar , caruia mai intai ii sunt aplicabile prevederile legii speciale si ale Regulamentelor militare si apoi cele ale dreptului comun...

Regulamentul din 6 martie 2009 al disciplinei militare
Art. 39 (1) Pentru abateri de la disciplina militara, neindeplinirea indatoririlor, incalcarea normelor de conduita militara, a regulilor de convietuire sociala, cadrelor militare li se pot aplica urmatoarele sanctiuni:
a) avertisment;
b) mustrare scrisa;
c) retrogradare in functie;
d) amanarea inaintarii in gradul urmator pe timp de 1-2 ani;
e) trecerea in rezerva.
...

Gradul de ofiţer, maistru militar şi subofiţer nu se poate pierde decît în cazurile şi în condiţiile prevãzute de lege, art.3 din Legea nr.80/1995.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca dana manea dana manea In ce conditii iti poti schimba locul de munca, felul muncii si functia? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj alexiastefania alexiastefania Buna ziua! Seful m-a anuntat verbal precum ca vrea sa -mi schimbe locul de munca.Intrebarea mea este : daca refuz noul loc de munca, mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea felului muncii Radamante Radamante In ce conditii poate fi modificat \\"felul muncii unui angajat\\"? Am gasit : Codul Muncii,Art. 48. Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul ... (vezi toată discuția)