avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz de drept
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz de drept

As avea rugaminte sa ma ajutati cu privire la o probleme pe care am intampinat-o de curand; pe scurt: am cumparat un apartament la parterul unui bloc de locuinte, iar vecinul cu care impart un perete comun si a carui apartament este spatiu comercial, doreste samnatura mea pentru optinerea unei autorizatii de constructie ( reamenajare acces exterior-intrare in spatiul comercial, scari existente deja, cu concesionare pamant). Intrebarea mea este daca semnatura mea este obligatorie tinand cont de faptul ca vecinul are deja semnaturile a jumatate din locatarii blocului; tin sa precizez ca am fost amenintata de vecin cu intentare proces in cazul in care nu semnez- in urma unei notificari primite acasa prin care ma informa ca procesul va fi intentat impotriva mea daca nu imi dau acordul- mi-a spus ca abuzez de dreptul meu, iar procesul va fi pentru abuz de drept. Ce se intampla daca nu semnez cererea lui pana la data indicata in notificare- un fel de somatie de a ma prezenta la data si ora indicata de el la un notar, ales tot de el, pentru a-mi da acordul? In speranta primirii unui raspuns cat mai curand, va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Sarah1212 , utilizator 12:55, 15 Iunie 2012
S-a mai apelat la in instanta cu asemenea cazuri.
Iata un caz asemanator publicat pe portalul Ministerului de Justitie:
[ link extern ]
sau aici:
[ link extern ]
Nu sunt una si aceeasi? Sau n-am vazut eu bine? :sorry:
Ba da, insa ii multumesc d-lui adriantot pentru link, chiar am cautat si eu alte procese similare cu cel in care m-as putea afla eu si nu am gasit. Va multumesc!

Problema este ca acest vecin are deja autorizatia de functionare pentru spatiul comercial, obtinuta cu semnatura vechiului propietar, inainte ca eu sa cumpar acest apartament, el cerandu-mi acordul doar pentru optinerea autorizatiei de constructie / reamenajare acces in spatiul respectiv.
Ma intreb daca se va ajunge in instanta, eu as putea sa imi exprim acordul/ dezacordul cu privire la activitatea spatiului respectiv sau daca vreau acest lucru, va trebui sa intentez eu un alt proces? sunt atat de confuza in acest moment, incat nu stiu daca tot scandalul acesta isi are rostul :( ma deranjeaza foarte tare atitudinea vecinului fata de mine cat si faptul ca, nu stiu ce dorese sa deschida acolo, pentru ca nu imi spune, daca sa renunt la linistea pe care acum mi-o ofera locuinta mea ( spatiul respectiv nu este momentan inchiriat) sau sa semnez in beneficiul vecinului pentru a avea liniste cu el. :(

Ce ma sfatuiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie imobil din spatiu comercial in apartament DomutaDaniel DomutaDaniel Buna ziua. Detin un spatiu comercial in orasul meu, in CF acesta este trecut ca si spatiu comercial si as dori sa-l transform in apartament. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinației spațiului comercial de la parter fără acordul locatarilor PaulD91 PaulD91 Proprietarul spațiului comercial de la parter doreste să schimbe destinația spațiului din birouri (cum este in prezent - nu cunosc exact încadrarea ... (vezi toată discuția)