avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platile Catre Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platile Catre Asociatia de Proprietari

Buna Ziua
Apelez la acest forum in lipsa de cunostiinte legate de platile fectuate catre Asociatia de Locatari de care apartin ; in urma problemelor avute cu presedintele asociatiei de care apartine blocul meu ( mentionez ca asociatia are in componenta un singur bloc momentan )as dori sa stiu daca este posibil ca toate darile mele totale lunare ca si locatar al blocului sa fie achitate la o alta asociatie sau de ce nu primariei . In asa fel incat sa mi achit tot ce achit actualei asociatii ; in alta parte .
Va multumesc si astept cu interes un raspuns in problema mea .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:02, 15 Iunie 2012
Nu se poate.
Listele pe care vedeti dv. ce aveti de platit se fac pe baza facturilor primite la asociatia dv. pe baza consumurilor din asociatie, din blocul dv.
Asadar asociatia trebuie sa si primeasca banii de la locatari, sa-i puna gramada unii peste altii (pe bani) si sa se duca administratorul la furnizori sa achite factura.

Asociatia de proprietari este independenta, consuma, repartizeaza la locatari, incaseaza de la locatarii care au consumat si plateste factura.
Nu se poate concretiza dorinta dvs,pentru simplul motiv ca dvs faceti parte dintr-o asociatie de proprietari,consumati utilitati care sunt contorizate de catre asociatia de proprietari care va calculeaza lunar cotele individuale de contributie la intretinere
Daca intampinati greutati de comunicare cu reprezentantul legal al asociatie de proprietari aveti varianta achitarii cotelor lunare ,fara sa dati ochiii cu persoana in cauza,respectiv prin mandat postal cu confirmare de primire cu varsarea cotei de intretinere in contul asociatiei
de proprietari,
Eventual puteti ruga un vecin sa faca oficiul de predare cota intretinere ce va revine si va sa va restituie chitanta justificativa
@Madxwell
blocul meu ( mentionez ca asociatia are in componenta un singur bloc momentan )

Si daca ar avea in componenta mai multe blocuri sau tronsoane de scari nu veti putea sa consumati la imobilul "A" si sa platiti la "B".
Madxwell a scris:

sa mi achit tot ce achit actualei asociatii ; in alta parte .

Sa raspundem si pozitiv.
Da, se poate sa achiati tot actualei asociatii, asa cum doriti dumneavoastra, in alta parte si nu la sediul asociatiei sau la casierul asociatiei. Probabil ca nu-i suportati, nu vreti sa-i vedeti la fata pe vecinii dumneavoastra care conduc si administreaza asociatia.
Aveti mai multe solutii.
Puteti merge la orice banca si faceti platile catre asociatie prin banca.
Puteti merge la posta sau la orice firma de curierat si trimiteti banii asociatiei prin intermedioul acestora.
Puteti discuta la o cafea sau o bere cu un vecin caruia-i dati banii si-l rugati sa va achite cotele lunare la asociatie.
Cred ca mai sunt si alte solutii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot ieși din asociația de proprietari? grecudana grecudana Fac parte dintr.o asociație de proprietari de peste 10 ani ( când toate facturile se plăteau la comun) . Ce pot face sa ies din aceasta asociație de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru refacerea hidroizolatiei blocului rhuna_sara@yahoo.com rhuna_sara@yahoo.com in blocul in care locuiesc sunt 20 de familii.17 au fost de acord cu repararea hidroizolatiei care era sub orice critica.pentru a responsabiliza toti locatarii ... (vezi toată discuția)
Fond rulment cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara! Suntem o asociatie de locatari mica de doua scari. Am hotarit de mai mult de un an de comun acord sa dam o anumita suma lunar penrtu reparatii ... (vezi toată discuția)