avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela minor

Am urmatoarea problema: tatal - decedat; se dezbate succesiunea in luna mai 2012, intre sotie si cei 2 copii, din care unul minor - 17 ani, pentru care a fost numit curator special, de catre primarie, la cererea notarului, potrivit Legii nr.60 / 2012 ( art. 229). Astazi am fost din nou la primarie si am cerut o alta dispozitie de curator pentru minor, in vederea completarii unui dosar de daune ( tatal fusese salariat). De la primarie mi s-a spus sa ma adresez instantei de tutela pentru numirea unui curator, deoarece doar in cazul dezbaterii succesiunii si a actelor juridice de dispozitie , competenta instituirii curatelei a fost declinata catre primarie. Este posibil asa ceva ? Cui trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 22:03, 13 Iunie 2012
faceti actiune la judecatorie pt.instituirea curatelei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Donaþie copil minor vasily vasily Suntem divorţaţi şi avem un copil minor de 12 ani. Am făcut şi un partaj amiabil pentru un apartament. Mai avem împreună achiziţionată o casa la ... (vezi toată discuția)
Curatela mihaicalara mihaicalara M-am lovit de o problema. la dezbaterea succesiunii s-a instituit curatela unui minor intrucat tatal lui mostenitor de drept decedase. Problema a intervenit ... (vezi toată discuția)