Am urmatoarea problema: tatal - decedat; se dezbate succesiunea in luna mai 2012, intre sotie si cei 2 copii, din care unul minor - 17 ani, pentru care a fost numit curator special, de catre primarie, la cererea notarului, potrivit Legii nr.60 / 2012 ( art. 229). Astazi am fost din nou la primarie si am cerut o alta dispozitie de curator pentru minor, in vederea completarii unui dosar de daune ( tatal fusese salariat). De la primarie mi s-a spus sa ma adresez instantei de tutela pentru numirea unui curator, deoarece doar in cazul dezbaterii succesiunii si a actelor juridice de dispozitie , competenta instituirii curatelei a fost declinata catre primarie. Este posibil asa ceva ? Cui trebuie sa ma adresez?
faceti actiune la judecatorie pt.instituirea curatelei
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Obtinere curatela
nick58
Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Curatela
mihaicalara
M-am lovit de o problema. la dezbaterea succesiunii s-a instituit curatela unui minor intrucat tatal lui mostenitor de drept decedase. Problema a intervenit ... (vezi toată discuția)