avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu crestere copil

Buna ziua. Am fost in CCC din 2008 pana acum (doi copii) si intre timp, firma la care am lucrat s-a inchis. Va rog sa-mi spuneti, daca ati mai intalnit o asemenea situatie, ce acte sunt necesare pentru a intra in somaj. Din ce am tot citit, as avea nevoie inclusiv de o adeverinta de la firma cu salariul pe ultimul an lucrat - firma nemaiexistand, de unde sa iau aceasta adeverinta? De asemenea, adeverinta ca nu realizez venituri de unde o iau (organele financiar teritoriale - acestea fiind? e vorba de Circa Financiara? trebuie sa merg la sectorul unde am domiciliul sau la sectorul in care a fost firma la care am lucrat?)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ghuica , utilizator 00:23, 16 Iunie 2012
1. Pentru adeverinta ca nu realizati alte venituri o luati de la Circa fiscala de care apartineti cu domiciliul.

2.- Pentru adeverinta cu veniturile realizate din salarii o luati de la angajator sau de la lichidatorul judiciar care se ocupa de administrarea firmei.
- Daca firma a fost radiata din evidentele Oficiului Registrului Comertului mergeti la ITM sa va completeze o asemenea adeverinta deoarece dvs. aveti nevoie de salariile de dinainte de a intra in concediu crestere copil (CCC) si pe acele timpuri statele de plata se ducea si la ITM.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare adeverinta somaj caramica_24 caramica_24 Buna ziua. Luna acesta pe 20 se termina perioada in care am stat inCCC, iar firma la care am lucrat a dat faliment si trebuie sa ma bage in somaj,dar eu la ... (vezi toată discuția)
Probleme firma acte indemnizatie marcu10 marcu10 daca in anul 2011 am lucrat pe o firma care in septembrie a fost vanduta si peste 3 luni radiata de noul patron iar eu in sept mi am facut transfer pe alta ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca nu am nici o sursa de venit? ninaniculina ninaniculina Doresc sa fiu scutita de plata unei taxe de timbru intr-un proces civil deoarece nu am nici o sursa de venit. Nu stiu cum sa demonstrez insa instantei ca nu am ... (vezi toată discuția)