Buna ziua. Am fost in CCC din 2008 pana acum (doi copii) si intre timp, firma la care am lucrat s-a inchis. Va rog sa-mi spuneti, daca ati mai intalnit o asemenea situatie, ce acte sunt necesare pentru a intra in somaj. Din ce am tot citit, as avea nevoie inclusiv de o adeverinta de la firma cu salariul pe ultimul an lucrat - firma nemaiexistand, de unde sa iau aceasta adeverinta? De asemenea, adeverinta ca nu realizez venituri de unde o iau (organele financiar teritoriale - acestea fiind? e vorba de Circa Financiara? trebuie sa merg la sectorul unde am domiciliul sau la sectorul in care a fost firma la care am lucrat?)
Va multumesc
1. Pentru adeverinta ca nu realizati alte venituri o luati de la Circa fiscala de care apartineti cu domiciliul.
2.- Pentru adeverinta cu veniturile realizate din salarii o luati de la angajator sau de la lichidatorul judiciar care se ocupa de administrarea firmei.
- Daca firma a fost radiata din evidentele Oficiului Registrului Comertului mergeti la ITM sa va completeze o asemenea adeverinta deoarece dvs. aveti nevoie de salariile de dinainte de a intra in concediu crestere copil (CCC) si pe acele timpuri statele de plata se ducea si la ITM.