avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul in concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul in concubinaj

Buna ziua! Am si eu o problema in timpul concubinajului am dobaindit o casa pe numele meu fara aportul concubinului apoi am nascut un copil dupa care am vandut acea casa si cu banii din urma vanzarii acelei case am cumparat alta pe care l-am trecut si pe el coproprietar in proportie de 50% cu toate ca aportul meu la achizitia acelei locuinte a fost de 90% acum am plecat cu copilul din acea locuinta iar el nu vrea sa vindem sa impartim totul cum scrie in contractul de vanzare cumparare. Ce sanse am sa-mi recuperez cei 90% daca-l dau in judecata? Pot dovedi cu acte si martori. Si sunt obligata sa-i dau copilul de cate ori mi-l cere ? el nu contribuie cu nimic la cresterea copilului
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:31, 14 Iunie 2012
Intr-un eventual proces de partaj al bunului detinut in coproprietate puteti incerca sa afceti dovada contributiei majorate la dobandirea bunului cu acte.

In privinta minorului, faceti o cerere de stabilire a domiciliului faptic la dvs si de stabilire a unui program de vizitare clar determinat astfel incat sa stiti cand si cum vine tatal sa isi vada minorul. Solicitati de asemenea obligarea lui la plata pensiei de intretinere pt minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un concubin laly laly hristos a inviat. as avea si eu nevoie de un raspuns. am un apartament cumparat impreuna cu o alta persoana. am locuit impreuna 7 ani in urma cu ceva timp a ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am locuit in concubinaj 16 ani cu o persoana intr-un imobil care a fost cumparat in aceasta perioada, ... (vezi toată discuția)
Partaj concubini ContSters363490 ContSters363490 Cum se procedeaja in cazul unei separari intre concubini, in vederea stabilirii drepturilor impartirii bunurilor imobiliare si bunurilor cumparate in timpul ... (vezi toată discuția)