avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj concubini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj concubini

Cum se procedeaja in cazul unei separari intre concubini, in vederea stabilirii drepturilor impartirii bunurilor imobiliare si bunurilor cumparate in timpul stat impreuna (12 ani). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:35, 30 Iunie 2015
Dacă dețineți bunuri în coproprietate, fiecare dintre concubini va face dovada aportului financiar la achiziționarea bunurilor. Ideal ar fi să faceți amiabil împărțeala și doar în caz că nu reușiți să apelați la justiție.
Instituția concubinajului nu este reglementată în legea română, deci nu puteți folosi prezumția de contribuție egală, cum este în cazul soților.
Bunurile vor fi impartite conform contributiei fiecaruia dintre concubini (coproprietari), fie prin buna invoiala, fie prin partaj judiciar.
Multumesc pentru raspuns.Sora mea are aceasta speta, este bolnava,iar fostul concubin nu recunoaste nimic.si a facut din sora mea ce a vrut. Si ea a vandut o garsoniera are pensie, iar el a stat in casa ei, apartamentul lui vanzandul. Problema este ca el a profitat de faptul ca sora mea bolnava de Azhaimar forma incipienta, nu ne mai poate ajuta in multe detalii.Intrebarea mea este chiar nu eczista cale de atac?
Ce sa recunoasca, ce imobil, cumparat din ce, a existat un dosar? Nu se intelege mare lucru, reluati pe larg expunerea.
Fiecare concubin pe ce are acte este proprietar.

Nu se face partaj ca intre soti dar se poate si sa va judecati.

Incercati sa rezolvati amiabil deoarece procesul este si foarte complicat si fosrte costisitor daca vreti neaparat sa va judecati.

Fara sa aveti avocat angajat nu aveti nicio sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face? laly laly buna ziua.as avea si eu o intrebare.in urma cu sase ani am cumparat un apartament impreuna cu alta persoana,acum doua luni am cumparat si partea lui cu act de ... (vezi toată discuția)
Cumpărare teren de către un cuplu în concubinaj Mihaelaa000 Mihaelaa000 Buna ziua! Eu si iubitul meu ne am hotarat sa cumparam un teren pentru a ne face o casa. Noi nu suntem inca casatoriti. Intrebarea mea este daca se poate ca pe ... (vezi toată discuția)
Concubinaj - bun comun - aport comun dumitru2000 dumitru2000 - x traieste in concubinaj cu Z de 16 ani. - x a cumparat mai multe bunuri imobile, iar Z a contribuit in cota egala cu bani insa bunurile au fost cumparate ... (vezi toată discuția)