Cum se procedeaja in cazul unei separari intre concubini, in vederea stabilirii drepturilor impartirii bunurilor imobiliare si bunurilor cumparate in timpul stat impreuna (12 ani). Va multumesc
Dacă dețineți bunuri în coproprietate, fiecare dintre concubini va face dovada aportului financiar la achiziționarea bunurilor. Ideal ar fi să faceți amiabil împărțeala și doar în caz că nu reușiți să apelați la justiție.
Instituția concubinajului nu este reglementată în legea română, deci nu puteți folosi prezumția de contribuție egală, cum este în cazul soților.
Multumesc pentru raspuns.Sora mea are aceasta speta, este bolnava,iar fostul concubin nu recunoaste nimic.si a facut din sora mea ce a vrut. Si ea a vandut o garsoniera are pensie, iar el a stat in casa ei, apartamentul lui vanzandul. Problema este ca el a profitat de faptul ca sora mea bolnava de Azhaimar forma incipienta, nu ne mai poate ajuta in multe detalii.Intrebarea mea este chiar nu eczista cale de atac?
Nu se face partaj ca intre soti dar se poate si sa va judecati.
Incercati sa rezolvati amiabil deoarece procesul este si foarte complicat si fosrte costisitor daca vreti neaparat sa va judecati.
Fara sa aveti avocat angajat nu aveti nicio sansa.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ce se poate face?
laly
buna ziua.as avea si eu o intrebare.in urma cu sase ani am cumparat un apartament impreuna cu alta persoana,acum doua luni am cumparat si partea lui cu act de ... (vezi toată discuția)