avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se poate face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se poate face?

buna ziua.as avea si eu o intrebare.in urma cu sase ani am cumparat un apartament impreuna cu alta persoana,acum doua luni am cumparat si partea lui cu act de vinzare cumparare fara clauze facut la notar cu toate taxele platite.bunurile din casa au fost facute impreuna in decursul celor sase ani.intrebarea este daca persoana respectiva poate revendica ceva din aceste bunuri avind in vedere ca nu poate dovedi cistiguri prea mari in acesti sase ani el muncind cu jumatate de norma pe un salariu de 40 lei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:35, 16 Ianuarie 2009
banuiesc din descrierea dvs, ca este vorba de fostul sot, si ca in urma partajului judiciar i-ati platit o sulta. Eu zic sa-i dati Cezarului ce-i a Cezarului, sa nu mai ajungeti prin judecati si sa terminati orice contact cu "persoana respectiva".
din fericire nu a fost o casatorie,afost doar o relatie de sase ani nu exista nici un fel de partaj doresc doar sa stiu ce poate face?
Dacă este vorba despre concubinaj, bunurile cumpărate de fiecare dintre concubini sunt bunurile sale proprii, iar bunurile cumpărate împreună au regimul coproprietăţii de drept comun.

Asupra bunurilor aflate în coproprietate se poate face împărţeala, fie prin bună învoială, fie prin instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj concubini ContSters363490 ContSters363490 Cum se procedeaja in cazul unei separari intre concubini, in vederea stabilirii drepturilor impartirii bunurilor imobiliare si bunurilor cumparate in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj concubinaj ionutpiticu ionutpiticu Dupa ce perioada de timp si in ce conditi concubina are dreptu la un partaj,,,,,? (vezi toată discuția)
Mostenire concubinei adrianag1974 adrianag1974 Am trait in concubinaj cu un barbat 20 de ani.El a fost casatorit iar in urma casatoriei a avut doi copii la ora actuala majori.Cand am hotarat sa stam ... (vezi toată discuția)