In 2007 mi s-a intocmit dosar penal penal pt. incalcarea drepturilor de autor. Inca nu s-a pronuntat nici o sentinta in cazul meu. Intrebarea mea este: daca ma casatoresc inainte de rezolvarea cazului e permis sa renunt la numele meu si sa preiau numele sotiei? Dar dupa ce se da sentinta si voi avea cazier voi putea sa preiau numele ei la casatorie?
Ati zis ca in 2007 vi s-a intocmit dosar penal pentru incalcarea drepturilor de autor si inca nu s-a pronuntat o sentinta?
Dosarul este in faza de judecata? Sau poate s-a dispus neinceperea urmariiri penale sau scoaterea de sub urmarile penala.
Prin casatorie , puteti sa preluati numele sotiei , indiferent daca aveti sau nu probleme legale sau dosar penal. Insa daca va schimbati numele si aveti dosar penal, trebuie sa aduceti la cunostinta organelor de cercetare penala sau instantei de judecata (in functie de organul la care se afla dosarul) acest fapt prin prezentarea unei copii de pe certificatul de casatorie.
Da e in faza de judecata si nu inteleg de ce dureaza asa de mult. In aprilie cind am dat declaratia mi-au zis ca dureaza cam 2 luni pana ma cheama la parchet. Tot astept si nimic.
Multumesc pt. raspuns. M-am linistit in privinta asta acum.
Daca a zis ca va cheama la Parchet inseamna ca era in faza de urmarire penala.
Daca aveti un numar de dosar va puteti interesa de soarta cazului dumneavoastra. Sau mergeti la Parchet si intrebati in ce stadiu este dosarul .