avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calendar - iunie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calendar - iunie

Buna ziua,

Intrucat sunt confuza si vreau sa evit discutii, vin cu o intrebare foarte simpla pentru cei cu experienta.

Care sunt : sambetele din a doua si a patra saptamana, luna iunie, anul in curs.

Va multumesc
Nu, nu exista, ar trebui sa fi fost definit in acel act (probabil o tranzactie sau o hotarare judecatoreasca) ce inseamna saptamana 1 si ce inseamna saptamana 2.
Faceti o intelegere acum, de mana, cu celalalt parinte, prin care definiti saptamana 1 si saptamana 2 etc.
16 si 30 ar fi mai logic pentru un program de vizitare minor, altfel distanta intre vizite ar fi enorma, s-ar ajunge ca de pe 23 iunie celalalt parinte sa vada minorul abia pe 13 iulie, mult prea mult pentru o relatie constanta; sigur, asta daca nu aveti si program de vizita in timpul saptamanii, situatie in care ar fi mai usor de tolerat o astfel de distanta mare in timp pentru copil.
Mai depinde si de varsta copilului... de tipul lui, de relatiile sale cu parintii...

mie tot 9 si 23 imi da...nu mi se pare a fi nicio confuzie in ce spune instanta.
desigur, daca vrei sa faci cuiva probleme, poti sa spui ca tie ti se pare ca spune altceva si sa il obligi pe saracul om sa mai treaca o data prin procese, ca sa ceara instantei sa clarifice ce deja-i clar.
daca era definita a doua si a patra sambata sau sambetele din saptamanile pare sau impare, atunci era clar. cat despre intervale si din 26.05 pana pe 17.06 ar fi fost un interval mare...insa intervalele la care are loc relationarea la noi sunt de luni de zile....
in fine, voi lasa de data asta de la mine....
In actele in care se fac astfel de precizari, se poate considera saptamana 1 aceea care este prima saptamana din luna care incepe cu ziua de luni, in luna respectiva.
De asemenea, poate fi considerata prima saptamana din luna saptamana care are macar 3 zile lucratoare din 5 in luna respectiva.
Poate fi considerata prima saptamana din luna si saptamana in care exista macar o zi calendaristica in luna respectiva.

Referitor la program de vizitare minori, e nerecomandat sa fie folosit ultimul exemplu, acesta nefiind benefic minorului.
Executorul nu a putut clarifica ce saptamana este pentru ca actul a fost redactat prost. Practica considera prima saptamana aceea in care macar 4 zile calendaristice sunt in luna respectiva, adica 4 din 7, deci e aproape de o saptamana... e o struto-camila, dar puteti cere clarificarea dispozitivului. Mai indicat e sa va intelegeti cu cealalta parte.
dna lara 12,

instanta spune doar atat: in a doua si a patra saptamana din luna in ziua de sambata.....
eu mi-am planuit zilele de 9 si 23 pe luna si anul in curs, insa mi-a fost anuntata o vizita pe 16, de aceea am vrut sa clarific.

Alte discuții în legătură

Interpretare sentinta judecatoreasca RaulP86 RaulP86 Va salut, mi s-a dat urmatoarea sentinta cu privire la programul meu cu fiul, in urma hotararii judecatoresti: Program vizita: \'a. Permanent marti, joi si ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor-lamuriri Martonze Martonze Va rog frumos sa ma lamuriti, in aprilie a.c. care este weekendul din a doua saptamana a lunii? Multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare!? eduard2006 eduard2006 Admite în parte cererea principală. Admite în parte cererea reconvenţională. Desface căsătoria încheiată între soţi la data de 2..... şi trecută ... (vezi toată discuția)