avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calendar - iunie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calendar - iunie

Buna ziua,

Intrucat sunt confuza si vreau sa evit discutii, vin cu o intrebare foarte simpla pentru cei cu experienta.

Care sunt : sambetele din a doua si a patra saptamana, luna iunie, anul in curs.

Va multumesc
dacă tot suntem la calendar, mă gandesc sa intreb si eu, ca sa nu mai dechid un nou subiect,
daca am primit "trei saptamani din vacanta de vara" , rezulta ca niciun executor nu va accepta sa ma insoteasca daca nu are o sentinta care sa precizeze clar care sunt acele saptamani, asa e?
sunt absolut siderata ca nu m-am gandit si la asta ... legalizez si investesc aiurea decizia?
Ecaterinaa a scris:

dna lara 12,

instanta spune doar atat: in a doua si a patra saptamana din luna in ziua de sambata.....
eu mi-am planuit zilele de 9 si 23 pe luna si anul in curs, insa mi-a fost anuntata o vizita pe 16, de aceea am vrut sa clarific.

am inteles ... imi pare rau ca ne lovim si de calendar, pe langa toate celelalte.
de aceea îmi iau inima in dinti si va intreb ... chiar conteaza calendarul asa de mult?
in fond tatal copilului vrea sa vină sa-l vada (primul lucru bun), ati fost anuntata din timp (al doilea lucru bun), nu exista pericolul să va treziti cu el la usa neanuntat, sa va strice un plan deja facut ...
vedeţi, ma gandesc ca nu traim ca robotii si ca e posibil sa nu ne putem misca in cadrul sambetei 2 din saptamana 4. şi atunci, dumneavoastra, care va bucurati de prezenta zilnica a copilului, ati suferi ingrozitor daca i-aţi facilita propriul copil şi tatalui acestuia alta zi decat cea prevazuta in calendar?
... în fine, sper să nu vă fi supăra prea tare...
Dna lara,

Nu ma supar. pana acum nu m-am miscat dupa calendar, insa dansul a dorit sa se miste asa. Mi-a intentat o OP, pe care am pretentia sa o respecte, din moment ce mie mi-a pus "o frana" din 2 in 2 saptamani, desi nu are nevoie de acel program. Apoi mai e ceva, imi planuiesc unele programe cu zile si saptamani inainte si mai sunt de parere, ca exceptiile pot deveni obisnuinta....altfel nu am fi ajuns la justitie.
In astfel de cazuri intotdeauna exceptiile devin o obisnuinta, care se numeste obisnuinta de a controla viata cuiva, doar din placerea de a i-o da peste cap. Cine nu a trait iadul acesta nu poate sa-si imagineze cum este.
Pentru unii e greu, pentru altii nu... depinde de caracterul fiecaruia, de modalitatea de a planifica, de flexibilitate si, mai ales, de cat de mult intelege ca face asta pentru copilul lui.

Cat despre cazul de fata, nu inteleg cum v-a pus o frana daca, oricum, dv. ii dadeati copilul; faptul ca s-au definit putin zilele/saptamanile va deranjeaza atat de tare incat sa nu mai colaborati cu el in interesul copilului? Atat de mult inseamna pentru dv. interesul asta al copilului dv. de a simti ca are un tata al lui, incat la primele sicane orgoliul bate ratiunea? mie imi pare ca atunci procedati cel putin la fel de gresit ca domnul tata...

Pentru lara12: daca cele 3 saptamani nu au un reper in timpul saptamanii de vara, executorul nu are cum sti cand sa vina cu creditorul: sa vina de azi... daca nu gaseste pe nimeni acasa poate face doar un PV care nu va folosi nimanui la nimic pentru ca, dat fiind ca nu zice hotararea cand incep cele 3 saptamani, reaua-vointa nu poate fi dovedita. De asemenea, executorul nu va putea sa ia copilul, avand in vedere acelasi aspect: nu se stie cand incep a curge cele 3 saptamani.
In cazul dv. e mai greu cu o clarificare a hotararii, ar trebui atacata sau un dosar nou, avand in vedere ca pentru definirea celor 3 saptamani ar fi necesar sa se tina seama de cerintele partilor etc. (sigur, depinde si de cererile lor initiale din dosar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare sentinta judecatoreasca RaulP86 RaulP86 Va salut, mi s-a dat urmatoarea sentinta cu privire la programul meu cu fiul, in urma hotararii judecatoresti: Program vizita: \'a. Permanent marti, joi si ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor-lamuriri Martonze Martonze Va rog frumos sa ma lamuriti, in aprilie a.c. care este weekendul din a doua saptamana a lunii? Multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare!? eduard2006 eduard2006 Admite în parte cererea principală. Admite în parte cererea reconvenţională. Desface căsătoria încheiată între soţi la data de 2..... şi trecută ... (vezi toată discuția)