avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Din functionar - nefunctionar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Din functionar - nefunctionar

Spuneti-mi, va rog:

Sunt functionar public in cadrul unei primarii.
In urma alegerilor, partidul din care fac parte detine majoritatea in consiliul local, eu ajungand consilier.
Cum pot ca prin hotarare de consiliu sa scap de starea de incompatibilitate functionar-consilier ca sa pot sa imi fac treaba pe acelasi post si sa raman si-n consiliu ?

Am inteles, din auzite, de ceva contractual, dar nu am gasit nici o prevedere.

multumesc:D
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:35, 15 Iunie 2012
legea nr.161/2003 e clara ca lumina zilei " c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;"
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Intai ca exprimarea dvs. este improprie - nu exista categoria profesionala a nefunctionarilor.


Cum pot ca prin hotarare de consiliu sa scap de starea de incompatibilitate functionar-consilier ca sa pot sa imi fac treaba pe acelasi post si sa raman si-n consiliu ?

Raspunsul la intrebarea dvs. de mai sus este unul singur: incalcand prevederile Legii nr. 161/2003. Sper ca nu acesta este sensul intrebarii dvs., insa, intrucat refuz sa cred ca un functionar public nu cunoaste legislatia aplicabila functiei publice, nu am cum sa ii dau un alt sens.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va rog nu va pripiti sa etichetati o intentie buna drept hotie.

Eu ocup o functie publica intr-o comuna. Iar dc eu as iesi din starea de incompatibilitate in cele 10 zile prevazute de lege si as ramane doar consilier, atunci primaria s-ar duce de rapa pentru ca nu are nimeni cine sa profeseze in locul meu + ca salariul si dificultatea postului nu pot motiva pe nimeni.

Ceea ce eu gandeam era sa imi dau demisia din functia publica si sa imi fac o intreprindere individuala ori PFA (contract de colaborare cu Primaria) ca sa pot rezolva aceleasi probleme si sa pot reprezenta interesul celor care m-au votata pentru consilier. Eu postul de consilier l-am castigat datorita faptului ca am venit cu niste propuneri si oamenii m-au votat pentru asta ... datoria mea e sa fac tot posibilul sa realizez ce am zis.

Ps. Stiu ca nefunctionar nu este gramatical corect - ideea era de a atrage atentia si de a avea un raspuns cat mai prompt, dar se pare ca nu mi-a iesit. Iertare pentru cei care s-au simtit ofensati in vreun fel.

Voie buna.
,,Contract de colaborare,,.Majoritatea consilierilor locali isi doresc contracte de colaborare cat mai multe si imediat dupa numirea in functie. Oare nu este conflict de interese? Si daca afirmati ca fara dvs. nu ar merge treaba(desi dupa parerea mea nimeni nu este de neinlocuit, chiar daca nu le fac la fel de bine, dar intr-un final tot fac ei functionarii publici ceva), atunci cum se face ca renuntati atat de repede la statutul preaiubit de functionar public in favoarea unei intreprinderi individuale fie ea si insotita de un contract de colaborare. Poate va propun ceilalti consilieri viceprimar, conf.Legii 215 republicata si atunci din fotoliul de vice poate reusiti sa treceti de la propuneri la fapte, intr-o pozitie mult mai confortabila=D>
imi inchipui ce minunat tre sa fie la comuna aia, unde persoana de neinlocuit, n-are nici cea mai mica idee despre statutul functionarului public, si nici despre conflictele de interese si incompatibilitati....daca ati fi citit, fie si o data, legea nr.188/1999, ati fi avut surpriza sa gasiti pe-acolo lucruri noi si interesante...cum ar fi ca va puteti salva uat-ul de la dezastru nuclear, numa din postura de functionar public.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
mihaicalinescu2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier al primarului daniel26 daniel26 V-as ruga daca puteti sa imi spuneti daca postul de CONSILIER AL PRIMARULUI este asimilat ca si functionar public sau nu si daca este incompatibil cu functia ... (vezi toată discuția)
Functionar public crisaenache crisaenache Daca sunt deja functionar public la o instituție si vreau sa fiu consilier la o primarie( pentru alegerile de anul acesta ) se poate? Nu intra la conflict ... (vezi toată discuția)
Calitatea de consilier local primbrad primbrad Calitatea de consilier local este incompatibilă cu un post contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului? (vezi toată discuția)