In urma unei evacuari silite a fostului proprieter, din ap. meu cumparat de la dinsul,am primit in custodie bunurile personale ale acestuia. Deoarece refuza sa vina sa le ridice din ap. meu, as dori daca puteti sa-mi spuneti cum il pot obliga pe cale legala? Si cit timp sint eu obligat sa le pastrez? Precizez ca din cauza acestor bunuri eu nu-mi pot folosi apartamentul asa cum ar trebui. Multumesc
Buna. Am avut o situatie identica, cu un fost proprietar. Dupa ce nu s-a prezentat 3 luni sa isi ridice bunurile, i-am trimis o somatie printr-un cabinet de avocat sa se prezinte in termen de 15 zile de la primirea somatiei pentru a le ridica. Exista un termen, mi se pare 6 luni, dupa care se considera lucrurile abandonate. Deoarece eu nu am vrut sa stept atata, am procedat astfel: am gasit un depozit, unde am depus pe numele proprietarului bunurile repsective, in baza unui proces verbal, incheiat cu 4 martori. De fapt am facut 2 procese verbale: primul cand am incarcat lucrurile in camion cu seful de scara, 2 vecini si un amic de al meu, si al doilea cu cei de la depozit unde am depus bunurile. Tu te-ai scapat de obligatie, ii comunici adresa depozitutlui si copie dupa procesul verbal persoanei in cauza, iar acela cand va plati isi va putea lua lucrurile din depozit. E cea ma simpla cale. Sau daca au trecut 6 luni, consulta un avocat si valorifica-le, deoarece se considera abandonate.
Bafta!