avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare dupa somaj
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare dupa somaj

Buna seara,
Unchiul meu este in somaj de 5 luni , are 59 de ani impliniti si vreo 35 de ani in munca.Poate sa intre in pensie dupa somaj?????Nu gaseste nimic de cinci luni si la varstea aceasta este foarte greu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria161 , utilizator 22:27, 17 Iunie 2012
Pensie anticipata partiala la 60 de ani cu penalizare de 45%,daca indeplineste conditia de stagiu de 35 de ani(fara stagiu asimilat).
1. Dupa ce termina perioada de somaj indemnizat poate solicita pensie anticipata partiala daca indeplineste cele doua conditii:
- varsta de 60 de ani;
- stagiul de cotizare la pensie de 35 de ani.

2. - Perioada cat a beneficiat de indemnizatie de somaj este stagiu de cotizare la pensie.
- Pentru fiecare luna de anticipare i se diminueaza pensia cu 0,75%.
- La data implinirii varstei de 65 de ani se transforma pensia anticipata partiala in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie ContSters170028 ContSters170028 Buna ziua, Tatal meu are 59 de ani, in luna octombrie 2011 are 35 de ani de vechime si 5 ani de grupa. In iunie 2011 a intrat in somaj. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mystycum mystycum Buna seara,va supun atentiei urmatoarea situatie:tatal meu implineste luna aceasta pe 27 ,63 de ani cu o vechime in munca de 42 ani.As dori sa stiu cand poate ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata catula catula buna ziua,vreau sa intreb daca cumva este in dezbatere o lege care modifica diminuarea penalizarii la pensionarea anticipata celor care au peste 35 de ani ... (vezi toată discuția)