avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Sfaturi pentru a prelua 50% dintr-o firma
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Sfaturi pentru a prelua 50% dintr-o firma

Cineva a oferit ca preda 50% din firma sa care are activitate de web-design, web developing fiindca este foarte bolnav.

Nu stiu ce sa fac. Am nevoie de sfaturi am doar 20 de ani.
In ce consta preluarea? Ce obligatii o sa am?
In caz de faliment, ce consecinte pot interveni?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pentium10 , utilizator 17:19, 6 Decembrie 2004
daca firma este SRL vei deveni asociat, si detinator al partilor sociale pe care ti le cesioneaza detinatorul lor.
Raspunderea asociatilor este in limita capitalului social al firmei.
La preluare ar trebui sa ceri un certificat fiscal al firmei ca sa vezi daca are sau nu datorii la stat.
Ptr. alte informatii vb pe chat. ID-ul meu: sagetica

>Cineva a oferit ca preda 50% din firma sa care are activitate de web-design, web developing fiindca este foarte bolnav.
>
>Nu stiu ce sa fac. Am nevoie de sfaturi am doar 20 de ani.
>In ce consta preluarea? Ce obligatii o sa am?
>In caz de faliment, ce consecinte pot interveni?
>
>Multumesc anticipat!
Unde se poate cere acest Certificat Fiscal?
Poate fi eliberat ca sa ei nu stie ca am verificat firma?

Poate sa aiba alte datorii?

sagetica a scris:
>daca firma este SRL vei deveni asociat, si detinator al partilor sociale pe care ti le cesioneaza detinatorul lor.
>Raspunderea asociatilor este in limita capitalului social al firmei.
>La preluare ar trebui sa ceri un certificat fiscal al firmei ca sa vezi daca are sau nu datorii la stat.
>Ptr. alte informatii vb pe chat. ID-ul meu: sagetica
>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ies dintr-o firma si asociatul meu nu vrea cioceanu mona cioceanu mona eu nu mai vreau sa am nici o legatura cu firma la care sunt asociat si administrator. Vreau sa ies din firma si sa i-o las celuilalt asociat si administrator. ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal lagtrans lagtrans buna sant administrator la o societate. astazi am aflat ca am cazier fiscal si ca societatea care o administrez nu mai poate fi platitoare de tva . se poate ... (vezi toată discuția)
Preluari firme Cristina Vasile Cristina Vasile Stimabililor, tot primesc emailuri cu urmatoarele, drept pentru care va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, daca s-a ,,inhamat\" cineva la o astfel de ... (vezi toată discuția)