Am introdus in instanta o actiune pentru recuperarea taxei de poluare si am cerut judecarea in lipsa . A fost primul termen (care s-a judecat in lipsa mea) si acum mi s-a comunicat intampinarea depusa de ANAF. Ce trebuie sa fac in continuare ? Sa astept urmatorul termen ?
logic ar fi din partea dumneavoastra, cel care a initiat intreaga poveste, sa formulati raspunsul la intampinare (indiferent ca este, sau nu obligatoriu). Ganditi-va ca prin actiune ati investit instanta de judecata sa se pronunte cu privire la ceea ce reclamati. Actiunea dumenavoastra a ajuns la instanta, cat si la partea adversa. Partea adversa a citit actiunea dumneavoastra si a inteles sa se apere, formuland intampinare. Aceasta a ajuns la dosarul cauzei atat la instanta de judecata, cat si la dumneavoastra, In cuprinsul intampinarii, partea adversa intelege sa se apere de acuzatiile ce ii sunt aduse, incercand sa contracareze actiunea dumneavoastra. In situatia in care alegeti sa nu depuneti un raspuns la intampinarea depusa de adversar, indiferent de obligativitate sau nu, veti da dovada de lipsa de fair-play, nu in ochii actorilor respectivei piese de teatru, ci chiar in ochii dumneavoastra. La urma urmelor cel care "a scos sabia din teaca" sunteti dumneavoastra. Incercati sa va comportati ca un gentleman, indiferent de natura pricinii.