avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului de munca prin demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului de munca prin demisie

buna seara.intentionez sa demisionez de la firma la care sunt angajat de aproximativ 3 luni.ce drepturi am?cat trebuie sa lucrez in perioada preavizului?va multumesc mult.cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 15 Iunie 2012
Daca cereti desfacerea contractului cu acordul ambelor parti nu lucrati nici un preaviz. In general in contractul incheiat cu firma gasiti si perioada de preaviz, tb sa fie mentionata acolo.
da adevarat.preavizul este de 20 de zile.eu ma refeream la orar.in contractul individual scrie ca lucrez 8 ore dar in realitate programul este de 12 ore.ce alte dreapturi mai am in aceasta perioada de preaviz?
eu lucrez la un magazin nonstop.programul real este de 12 ore in CIM este de 8 ore.lucrez la tura si fac aproximativ 20 de ture pe luna adica 240 de ore lucrate.conform CIM as lucra 160 de ore.restul de ore nu sunt suplimentare?nu se platesc dublu?
inainte de a purta o discutie serioasa cu angajatorul as dori sa ma documentez bine.asa ca astept sfatul dumneavoastra care sunteti in domeniu.va multumesc.cu respect
In perioada preavizului tb sa lucrati numarul de ore trecute in contractul de munca, daca el insista sa lucrati ca si pana acum spunetii ca ii faceti reclamatie la camera de munca. Tot in contract tb sa fie trecut si cum se platesc orele suplimentare. Probabil ca neridicand nici o obiectie, patronul va platit cum a crezut el. Mai bine il reclamatii ca sa numai exploateze oamenii. Bafta

Alte discuții în legătură

Incetare contract individual de munca la solicitarea angajatului maria_iv maria_iv In cazul in care angajatul solicita incetarea contractului de munca (demisie), perioada de preaviz poate fi compensata cu zilele de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Salarizarea marinarilor sau personalului navigant Roxy1908 Roxy1908 Buna ziua, Lucrez la o noua societate unde fac angajari de marinari si de personal navigant, pana acum am lucrat pe resurse umane dar cu angajati cu ... (vezi toată discuția)
Loc de munca amirasimona amirasimona lucrez 10 ore pe zi obligatoriu alfel se desface contractul de munca adica as data afara Precizez ca contractul este de 8 ore zi ce pot sa fac petru a nu fi ... (vezi toată discuția)