avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Instrumente de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Instrumente de plata

Buna ziua! Am si eu o intrebare: Ce poate genera refuzarea unui bilet la ordin de la la plata ?
Chestiunea este in felul urmator: Am eliberat un bilet la ordin pentru o plata la termen de 60 de zile , firma pe langa alti furnizori are contracte si cu AJOF (agentia de ocuparea fortei de munca) .Imposibilitatea platii s-a nascut dintr-o serie de ...intamplari nefericite, pe scurt AJOF-ul nu si-a respectat termenele de plata , nu mi-a virat banii la timp in cont , firma nu a putut face plata asigurarilor sociale, ANAF-ul a pus poprire pe cont , toate astea s-au intamplat in intervalul in care a intrat la plata si BO in discutie ,ei bine chiar daca exista disponibil in cont nu s-au putut onora platile pentru ca s-a pus poprire .Deci cum pot rezolva problema ? Care sunt problemele ce le pot avea ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:43, 15 Iunie 2012
Acesta reprezinta un incident majr de plata. veti avea interdictie bancare de a emite BO-uri 1 an de zile. In plus, beneficiarul BO-ului va putea cere investirea cu forula executorie si va va executa silit in temeiul acestui Bilet la ordin ce reprezinta titlu executoriu.
Multumesc de informare, cu beneficiarul BO vreau sa rezolv problema, intentia mea nu a fost sa nu platesc BO, conjuctura a facut ca poprirea sa intre in acelasi timp cu BO si sa nu mai pot face plata.In acest caz se mai considera incident bancar ? se mai aplica interdictia ?
Incidentul poate fi anulat doar in Instanta, in baza unei cereri formulata de catre dvs. Va trebui sa platiti din alt cont suma respectiva, ptr a evita executarea silita si ptr a avea un argument ptr admiterea cererii de anulare a interdctiei si a inscrierii in Centrala Incidentelor de Plati de la BNR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin tina25 tina25 am emis bilet la ordin pentru plata unei facturi, insa am efectuat plata cu 5 zile inainte de scadenta prin ordin de plata.In ziua scandentei am fost anuntati ... (vezi toată discuția)
Cip mirunicys mirunicys in luna noiembrie am avut un bilet la ordin scadent pe data de 27 .banii i-am depus la ora 12 ,dar biletul a fost tras de dimineata fara ca cineva sa ma anunte ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin danadaia danadaia Buna ziua Am emis un bilet la ordin pt o anumita firma iar la momentul scadentei nu am avut bani in cont iar acel bilet a fost refuzat din lipsa de ... (vezi toată discuția)