avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prerogative executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

prerogative executor judecatoresc

buna ziua! am demarat o executare silita, desigur, in baza unui titlu executoriu. Debitorul e executabil prin poprire pe salariu. Angajatorul a consemnat poprirea respectiva in contul executorului. Debitorul a facut contestatie dar aceasta nu s-a judecat inca. Executorul refuza sa-mi elibereze suma consemnata desi au trecut 15 zile de la consemnare si executarea nu a fost suspendata. E corect? Care e temeiul legal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 12:11, 17 Iunie 2012
Legal daca nu exista hotarare definitiva prin care instanta de judecata sa fi dispus suspendarea executarii silite,executorul judecatoresc,este obligat sa desfasoare etapele din procedura de executare silita
Avand in vedere ca debitorul a inteles sa isi apere interesele,sens in care a formulat contestatie la executarea silita ,pentru a preintampina acte , actiuni si operatii financiare,executorul judecatoresc este autorizat sa retina provizoriu suma consemnata pana ce instanta va dispune hotarare definitiva
Multumesc. Aceasta este o obligatie din partea lui? Este stipulata undeva in Cod aceasta obligatie?
Ynnocenta, nu stiu de unde le scoti.
Executorul trebuie sa distribuie banii dupa ce a trecut termenul de 15 zile prevazut de lege ( + 2 zile - prima si ultima care nu se socotesc). Daca nu este suspendata executarea, trebuie sa va luati banii. Categoric, fara niciun dubiu....
buna ziua si ...absolut de acord cu dvoastra, dle Godot! Cu atat mai mult cu cat acelasi executor a procedat corect la o executare anterioara similara, adevarat in cursul anului trecut. Am crezut ca s-a schimbat ceva in noul cod desi personal nu am gasit nimic care sa justifice atitudinea dumnealui.
solocitati in scris acest lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-dubla poprire tudorioan tudorioan Este vorba despre o executare silita-pentru un credit nerambursat- prin dispozitia de infiintare a popririi pe venit emisa de un executoru judecatoresc prin ... (vezi toată discuția)
Cerere apel ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! pentru a formula cererea de apel si suspendarea executarii pana la definitivarea solutionarii (in cazul unei pensii de intretinere),pot depune ... (vezi toată discuția)
Probleme cu executorul judecatoresc. ariss88 ariss88 Bunaziua. Intrebarea mea este daca executorul judecatoresc,atunci cand la punerea in executare debitorul este agresiv si se opune la executare si chiar mai ... (vezi toată discuția)