Buna ziua.Am o problema cu mama pretenului meu.Stam impreuna la el de 1 an si 9 luni de cand avem un copil si am o situatie foarte grea pentru ca aproape in fiecare zi sunt insultata,injurata si hartuita de catre mama lui,si chiar spune foarte multe minciuni despre comportamentul meu,unor persoane din familie si nu numai.Chiar si despre familia mea vorbeste foarte urat si ii insulta in diferite discutii pe care le are cu oricine.Nu i-am dat nici un motiv sa se comporte asa.Totul a inceput inainte ca eu sa nasc pentru ca prietenul meu i-a cerut sa duca in alta parte cei 2 caini pe care ii avea in apartament pentru a putea locui cu copilul.Cert este ca nu mai suport aceasta situatie si vreau sa stiu daca pot face o plangere sau orice ca sa nu mai poata avea acest comportament fata de mine si de familia mea.Nici fata de prietenul meu nu are un comportament corespunzator de mama-copil.Nu avem posibilitate sa ne mutam in alta parte ca sa nu mai stam impreuna cu ea.Astept cu nerabdare raspuns.Va multumesc!
Stimata mamica,
Nu exista "nu se poate", daca va iubiti copilul si nu vreti sa creasca in conditii de stres, trebuie sa va mutati de acolo, daca locuinta este a soacrei dvs.
Nici nu va dati seama ca toate starile negative pe care le aveti le simte copilul, chiar daca nu va poate spune deocamdata. Urmarile traiului in asemenea mediu ostil se vor vedea mai tarziu si sunt iremediabile.
Daca nu exista intelegere, mutatul este singura solutie.
In temeiul deciziei RIL promovata de procurorul general al parchetului ICCJ insulta si calomnia nu mai sunt sub incidenta legii penale
In raport de aspectele declarate,avand in vedere ca inclusiv fata de sotul dvs respectiv fiul sau - mama acestuia are un comportament pe care il denuntati drept anormal,deoarce aveti si un copil,se impune sa analizati cu sotul varianta a va muta intr-un alt spatiu,unde sa existe liniste ,armonie,elemente strict necesare unui cuplu ,cresterii si educatiei unui minor
Daca mama prietenului dvs. este proprietara apartamentului, iar dvs. locuiti acolo ca urmare a acordului ei, nu puteti sa faceti nimic legal in privinta evacuarii ei.
Aveti solutia unei convietuiri amiabile, bazata pe respect reciproc sau sa va mutati in alta parte, asa cum vi s-a spus. De cele mai multe ori persoanele in varsta nu vor sa cedeze in fata celor tinere, dar poate cu putin efort din partea dvs. ati putea gasi o solutie de compromis care sa fie favoarea dvs.
Sunt constienta ca toata aceasta situatie nu face decat rau copilului meu si o posibila mutare ar putea fi facuta doar peste minim 8 luni.Nu avem posibilitate financiara pentru ca inainte de a naste s-au facut niste imprumuturi pentru a amenaja casa pentru a putea locui in conditii decente si adecvate pentru cel mic.Daca stiam ca se va ajunge aici banii care se duc acum pe rate s-ar fi dus probabil pe o chirie sau ceva de genul. :(