avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Firma cu datorii la stat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Firma cu datorii la stat

Buna ziua!
Administrez o firma,care in ultimul an a acumulat o datorie la stat de 40.000 lei impreuna cu dobanzile penalizatoare.Inca nu atinge pragul de insolventa,dar daca vara nu vor creste vanzarile nu mai avem mult.Intrebarea mea este:cum sa procedez?Sa declar eu insolventa si sa intru in faza de reorganizare sau sa astept si sa incerc sa platesc si cat de putin pot?Ca garantia a trebuit sa pun masina societatii.Daca A.F.Publice ia masina scap de datorii sau tot i-mi face dosar penal?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: selena78 , utilizator 19:29, 16 Iunie 2012
Sa inteleg ca ati facut deja o esalonare de plata, aducand drept garantie autoturismul? In cazul in care nu veti plati se va executa garantia.
In privinta dosarului penal daca nu sunt elemente care sa duca la acuzarea dvs. cu privire la savarsirea unei fapte penale, nu aveti de ce sa va temeti, societatile trec si prin momente grele din punct de vedere financiar.
Daca nu at facut nimic ilegal nu aveti de ce sa va faceti griji in privinta dosarului penal
Nu am facut nimic illegal niciodata in cei 15 ani de cand adminisrez aceasta firma,singura mea greseala a fost ca in 2008 am facut un imprumut la banca pentru ca am vrut sa modernizez spatiul comercial si avand in vedere situatia financiara din tara nu am reusit sa platesc in acelasi timp si creditul si contributiile la stat pe langa celelalte cheltuieli.
Multumesc pentru sfatul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura insolventa snifferland snifferland Buna ziua, Am cateva intrebari cu privire la procedura intrarii in insolventa si reorganizare judiciara pentru un SRL din domeniul HORECA. In situatia in ... (vezi toată discuția)
Esalonare in proces insolventa. urgent. Imparatul Imparatul Fiscul mi-a bagat firma in procedura de insolventa, pentru o datorie de 65.000 ron. Am facut intermen de 10 zile contestatie, si am primit o intampinare facuta ... (vezi toată discuția)
Datorii la fisc jenicaprod jenicaprod Am o societate al carei obiect principal de activitate sunt confectiile textile. Am lucrat binisor o perioada pana cand un beneficiar m-a blocat definitiv, (eu ... (vezi toată discuția)