avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura Insolventa

Buna ziua,

Am cateva intrebari cu privire la procedura intrarii in insolventa si reorganizare judiciara pentru un SRL din domeniul HORECA. In situatia in care firma respectiva acumuleaza datorii peste pragul necesar de 40.000 RON si administratorul firmei doreste sa predea firma altor persoane care sa se ocupe de plata datoriilor, in ce context ar fi posibil acest lucru? Inainte de declansarea procedurii, in timpul procedurii sau abia dupa aprobarea unui plan de reorganizare?

In alta ordine de idei, exista vreun procentaj general aplicabil in cazul reesalonarii datoriilor? Cam cat % se platesc de obicei din cuantumul total?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 22:01, 7 Ianuarie 2016
In primul rand, societatea va fi cea care va achita datoriile, indiferent de persoanele din conducere.

Recomandarea ar fi sa efectuati transferul partilor sociale fara ca societatea sa fie in insolventa si paralel sa incheiati acorduri cu creditorii privind posibile modalitati de esalonare a platilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa firma edilmiki edilmiki Buna ziua,va rog daca imi puteti da si mie niste raspunsuri, am firma care a intrat in insolventa dar am bunuri constructii .camioane luate in leasing si nu ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Procedura de insolventa florentina spiridon florentina spiridon am un srl cu activitate efectiva de 2 ani cu obiect de activitate transportul.cum nimic nu mai merge, am acumulat datorii la firma de leasing,iar acestia vor ... (vezi toată discuția)