avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul de pensie alimentara !!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul de pensie alimentara !!!!!

Buna ziua tuturor!!!! am o intrebare la care mi_as dorii sa mi_se poata raspunda cat mai concret !!!!
Cum se calculeaza pensia alimentara????tinand cont ca: cel care ar trebuii sa o plateasca nu este salariat roman
:iar cel care va beneficia de aceasta pensie alimentara traieste in romania
:exista un min-max ptr aceasta pensie alimentara ???????????
Va multumesc tuturor !!!!!
Cel mai recent răspuns: Elica88 , utilizator 14:45, 22 Iunie 2012
conform noului cod civil pensia se stabilieste pentru un minor de pina la 25 %din venitul realizat de cel care plateste ,astfel ca trebie sa dovediti cu acte ce venit realizeaza .
bafta
iar daca persoana este majora continuandu_si studiile,si cei 25 din venit ar reprezenta 5 salarii minime in romania.....este aplicabila aceasta pensie alimentara ?????
Domule avocat as avrea si eu o intrebare. Sunt in tribunal cu sotul meu atat pt divort cat si pt pensia alimentara a minorului. Acest proces se desfasoara in romania. Eu sunt in grecia de un an jumate cu permis de sedere stau la niste prieteni deci nu muncesc, nu am contract de munca cum sa justifice vrun venit. La tribunal sotul meu cere ca pensia alimentara sa mi se calculeze dupa minimul pe economie din grecia. Ma poate obliga sa platesc pensia minorului in functie de minimul pe economie din grecia? Avand in vedere ca sunt domiciliata in romania pe adresa sotului si cu flotant pe adresa parintilor mei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ruga de la parinti costeljunca costeljunca Voi rechema fosta sotie in judecata pentru majorare cuantum pensie alimentara motivat de faptul ca nu mai ma descurc cu cheltuielile lunare necesare cresterii ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere; venituri in strainatate danmocanu77 danmocanu77 am divortat si avem copil impreuna fostul sot lucreaza in strainatate, pensia alimentara se plateste dupa legile din Romania sau legile tari respective unde ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor Dany32 Dany32 Buna ziua! As dori sa imi dati si mie un sfat in privinta pensiei de intretinere pe care fostul sot trebuie sa o achite in favoarea fiicei noastre in varsta de ... (vezi toată discuția)